Пишний морквяний пиріг, який тане в роті

Ніколи б раніше не подумала, що з простої моркви можна приготувати такий смачний і навіть корисний пиріг, поки сама не спробувала його спекти. Морквяний пиріг трохи схожий на манник, але смак у нього просто неймовірний завдяки головному інгредієнту . Пишний та ароматний пиріг оцінить будь-хто з першого шматочка.

Інгредієнти:

  • Морква – 2 склянки
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 1 склянка
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Сода – 1 ч.л. (гашена оцтом)
  • Кефір або йогурт – 1 склянка
  • Вершкове масло – 150 г

Приготування:

  1. Насамперед заливаємо манку кефіром і залишаємо на 20-30 хвилин щоб вона набрякла.
  2. Поки манка набухає, натираємо моркву на найдрібнішому боці тертки і віджимаємо сік, чим краще ми її відіжмемо, тим краще для пирога.
  3. Далі яйця збиваємо з цукром, додаємо ванілін і розтоплене вершкове масло (можна замінити маргарином), добре перемішуємо.
  4. Соду гасимо оцтом і вливаємо у суміш. Додаємо просіяне борошно, перемішуємо і додаємо моркву ще раз все добре перемішуємо.
  5. Для різноманітності морквяного пирога можна додати родзинки або курагу, але це все на любителя.
  6. Отже манка у нас вже набрякла виливаємо її в тісто, перемішуємо до однорідності акуратно за допомогою ложки.
  7. Готуємо форму для випікання. Змащуємо олією або застеляємо папером для випічки.
  8. Викладаємо готову масу у форму та відправляємо у розігріту духовку до 180-200 градусів на 40-45 хвилин. За часом орієнтуйтеся по своїй духовці, оскільки вони у всіх різні.

Морквяний пиріг готовий, приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Enable referrer and click cookie to search for pro webber