Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо

Рецепт печива, яке раніше готували часто, його навіть можна назвати рецепт з дитинства. Раніше готували його наші мами та бабусі. Печиво розсипчасте та дуже смачне, тільки нічого не міняйте в рецепті.

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 60 г цукру
  • 1 жовток
  • 2 ст. л. майонезу
  • 250-270 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Вершкове масло має бути кімнатної температури, я його приблизно за 1 годину до початку приготування вийняла з холодильника. Розтираємо масло з сіллю та цукром, за бажанням можна додати ванілін або ванільний цукор, я не додавала.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо
  2. Додати жовток, білок для рецепту не знадобиться, використовуйте саме жовток. Додаємо 2 ст. л. майонезу, не прибирайте його з рецепту.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо
  3. Приблизно за 2 прийоми просіюємо борошно з розпушувачем, його може знадобитися трохи більше чи менше.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо
  4. Замішуємо м’яке тісто. Тісту треба дати відпочити в холодильнику хвилин 20. Загорніть його в пакет і заберіть.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо
  5. З охолодженого тіста катаємо джгут, зручніше розділити тісто на дві частини. Джгут тіста ділимо на шматочки потрібного розміру.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо
  6. Викладаємо заготовки на застелене папером для випікання деко.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо
  7. Духовку розігрівайте заздалегідь. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці, 15 хвилин. Час випікання залежить від особливостей Вашої духовки, денце рум’яниться швидше, я 10 хвилин випікаю на середньому рівні і 5 хвилин на рівні вище середнього.Розсипчасте та дуже смачне печиво на майонезі, як в дитинстві: готую простеньку, бюджетну випічку до чаю, яку ми дуже любимо

Виходить смачне, розсипчасте печиво “яке тане в роті”. Приготуйте воно дуже смачне, а якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: