Картопляні зрази з курячою печінкою та яйцем: рецепт простий і легкий, інгредієнти вдало поєднується між собою і виходить дуже смачно

Завжди можна поміняти і урізноманітнити смак картопляних зразів за допомогою начинки. Начинку можна використовувати саму різну – гриби, овочі, сир, зелень. Пропонуємо рецепт дуже смачних картопляних зраз із курячою печінкою та яйцем.

Смажену з цибулею печінку подрібнюємо у пюре та з’єднуємо з нарізкою яєць. Така начинка виходить ніжною, ідеально підходить до картопляного тіста.

Інгредієнти:

  • Картопля 400 г
  • Борошно 100-150 г
  • Сіль за смаком
  • Куряча печінка 250 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт
  • Яйце куряче 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Олія

Приготування:

  1. Картоплю очистіть, помістіть у каструлю з водою, встановіть на вогонь. Воду посоліть, картоплю варіть до готовності 15-20 хвилин.
  2. Весь відвар злийте, бульби розімніть товкучкою в пюре.
  3. Картопляне пюре трохи охолодіть, бо гаряча суміш візьме набагато більше борошна.
  4. Додайте пшеничне борошно. Можливо, борошна знадобиться трохи більше або менше, залежно від сорту картоплі, тому додавайте її частинами.
  5. Замісіть руками м’яке еластичне картопляне тісто. Щоб воно не приставало до рук, тісто та долоні змастіть олією.
  6. Окремо приготуйте начинку. Курячу печінку промийте, видаліть жир та плівку, наріжте довільно.
  7. Спочатку на сковороді в олії обсмажте цибулю, нарізану кубиками. Протушіть овочі 5 хвилин до м’якості та напівпрозорості.
  8. Після цього до цибулі додайте печінку, готуйте ще 15 хвилин до готовності печінки. В кінці суміш присипте сіллю та меленим перцем.
  9. Обсмажену з цибулею печінку трохи охолодіть, прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.
  10. Яйце заздалегідь зваріть круто, наріжте кубиками, додайте до печінкової маси, перемішайте.
  11. При необхідності додайте сіль та мелений перець за смаком.
  12. Картопляну масу розділіть на однакові порції вагою 70-80 г, скачайте кульки.
  13. З кожного екземпляра сформуйте плоскі коржики, усередину викладіть приблизно 1 ст. л. начинки.
  14. Потім з’єднайте краї коржиків, щоб начинка була всередині. Надайте виробам довгеньку або круглу форму за бажанням.
  15. І в сковороду, смажити до золотистого кольору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: