Рибні консерви в магазині більше не купую. Тепер роблю цей рибний салат, який в десятки разів смачніший.

Рибний салат, який в десятки разів смачніший за магазинні консерви.  Салат дуже простий у приготуванні. Вже зробила кілька баночок на зиму.

Інгредієнти:

  • Риба: сира тюлька, салака або скумбрія – 2 кг (вага очищеної рибки).
  • Помідори – 2 кг.
  • Цибуля – 2 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 стакан (200 мл).
  • Оцет (9%) – 6-7 ст. л.
  • Олія.

Приготування:

  1. Рибку очистити від нутрощів, помити і дати стекти зайвій рідині. Беремо очищеної рибки 2 кг.
  2. Помідори перебити блендером або пропустити через м’ясорубку поставити в більшу каструлю на вогонь і від моменту закипання проварити 15 хвилин.
  3. Тим часом моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити моркву і цибулю до м’якості орієнтовно 10 хвилин.
  4. До підтушених помідорів даємо засмажену цибулю з морквою, цукор і сіль і гарно вимішуємо. Тоді додаємо усю рибку, легенько вимішуємо, і від моменту закипання готуємо на малому вогні 30 хвилин, час від часу помішуючи.
  5. Через 30 хвилин додаємо оцет і готуємо ще 20 хвилин.
  6. Готуємо стерилізовані банки і кришки, гарячий салат накладаємо по баночках закриваємо кришками і окутуємо до охолодження.
  7. З цієї порції виходить 8 півлітрових баночок.

Смачного вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: