Рибні консерви в магазині не купую, готую сама
від Denzhyttya
21 Травня, 2022
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом рибних консерв, який підходить до будь-якого виду риби: минтай, горбуша, сайра, щука, судак, окунь та ін., та найголовніше, для приготування не потрібен автоклав і зберігатися такі консерви можуть до 1 року у прохолодному місці.
Інгредієнти:
- Риба минтай (або будь-яка інша) – 2 кг
- Олія соняшникова – 200 мл.
- Сіль – 1 ст.л. (без гірки)
- Спеції (лавровий лист, перець горошок) – на дно у кожну банку
Приготування:
- Рибу розморожуємо, чистимо і розрізаємо на порційні шматочки.
- Додаємо сіль, я додаю на 2 кг риби 1 ст. л. солі без гірки, вливаємо соняшникової олії 200 мл і перемішуємо.
- Банки стерилізуємо, на дно кожної баночки кладемо лавровий лист та перець горошком.
- Рибу кладемо по баночках, у мене об’ємом 0,5 л.
- На дно каструлі кладемо рушник, ставимо банки, прикриваємо кришками (на даному етапі банки не закатуємо).
- Заливаємо водою, щоб банки закрило по плечі, Варимо як закипить на невеликому вогні 4-5 годин (все залежить від риби). За цей час риба добре провариться, кісточки в готовій рибі не відчуватимуться.
- Тепер банки виймаємо та закатуємо. Банки укутуємо та залишаємо до повного остигання.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки