Рибні тюфтельки як в дитячому садку. Ділюся рецептом

Як в дитячому саду рибні тюфтельки. Моя донька, коли ходила в дитячий садочок дуже їх любила, тому мені довелося навчиться готувати вдома.

Інгредієнти:

  • риба філе – 700 г
  • хліб – 100 г
  • яйця – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • сіль – 1 ч.л. (неповна)
  • чорний перець – за смаком

Для підливи:

  • цибулина – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • сметана – 100 г

Приготування:

  1. Для початку відокремимо рибне філе, у мене тріска, можна минтай взяти, теж смачно виходить. Знімаємо шкірку. Обрізки не викидаємо, а беремо каструлю наливаємо в неї воду доводимо до кипіння, приблизно 1 літр, кладемо рибні обрізки і варимо до готовності хвилин 20-30.
  2. Хліб по вазі 100 грам замочимо у воді, цибулину поріжемо дрібними шматочками. На сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості.
  3. Рибне філе 700 грам пропускаємо через м’ясорубку ( дрібну решітку)я пропускаю двічі, щоб бути впевненою що всі дрібні кісточки перемололися. Тепер пропускаємо через м’ясорубку віджатий хліб і цибулю.Рибні тюфтельки як в дитячому садку. Ділюся рецептом
  4. Додаємо сіль неповну ч.л., перець чорний за смаком, перемішуємо і розбиваємо 1 яйце, ще раз все перемішуємо. Фарш готовий. Беремо відповідний лист змащуємо олією, у мене, розмір 40 см на 27 см.
  5. Формуємо тюфтельки, у мене вагою приблизно по 100 грам, обвалюємо у борошні і кладемо на лист.Рибні тюфтельки як в дитячому садку. Ділюся рецептом
  6. Ставимо в духовку і готуємо хвилин 20 при температурі 200 градусів, потрібно, щоб вони злегка схопилися.
  7. Моркву натремо на тертці, цибулину поріжемо кубиками. Обсмажити на сковорідці спочатку цибулю, потім кладемо моркву і обсмажуємо ще все разом хвилини 2.
  8. Готову відварену рибу виймаємо і відокремлюємо від кісток. У рибний бульйон кладемо пасеровану моркву з цибулею і рибу, яку відділили від кісточок, додамо 100 грам сметани, додати сіль за смаком і чорний перець, можна додати зелені за бажанням.
  9. Як закипить знімаємо з вогню і заливаємо тюфтельки, ставимо ще раз в духовку на хвилин 30 при 200 градусах або орієнтуйтеся по готовності.Рибні тюфтельки як в дитячому садку. Ділюся рецептом

Готові тефтельки подаємо з гарніром. Дуже ніжні і дуже смачні тюфтельки виходять. Рекомендую приготувати і спробувати цю смакоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: