Рис на гарнір

У багатьох країнах рис вважається головною стравою на столі. Його просто відварюють або готують з різними добавками. Сьогодні ми відійдемо від класичного плову і спробуємо дві страви: європейської і  азіатської кухні.

Набір продуктів досить повсякденний. Якщо ви вперше вирішили приготувати щось подібне, не хвилюйтеся, у вас все вийде. А відеорецепт допоможе розібратися в кулінарних тонкощах страв. Приєднуйтесь, буде смачно!

Як приготувати рис на гарнір

Різотто з грибами

Грибне різотто – популярна італійська страва, яку можна спробувати в кожному місцевому ресторанчику. Але не обов’язково відвідувати різні заклади, щоб покуштувати рис з грибами. З цим рецептом ви зможете приготувати різотто не гірше шеф-кухаря.

Інгредієнти:

  • 300 г рису арборіо
  • 400 г печериць
  • 80 г цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 1,2 л курячого або овочевого бульйону
  • 150 мл білого сухого вина
  • 70 г пармезану
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • петрушка за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду з оливковою і вершковим маслом (20 г). Обсмажте гриби, нарізані пластинками, на середньому вогні до золотистого кольору.
  2. Подрібніть цибулю і часник, додайте до печериць, перемішайте і смажте 3 хвилини. Потім посоліть і поперчіть, всипте чебрець і тушкуйте 1 хвилину, помішуючи.
  3. Додайте промитий рис, а через 2 хвилини вино. Коли воно випарується, влийте бульйон, добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 18-20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Коли рідина випарується, посипте рис тертим на дрібній тертці пармезаном (можна замінити на твердий сир), покладіть масло, що залишилося, перемішайте і зніміть з вогню.
  5. Подавайте гарячим, посипавши тертим сиром і рубаною зеленню.

Рис по-тайськи

Якщо європейської кухні ви віддаєте перевагу азіатську, тоді цей рецепт для вас. Рис з куркою і овочами готується всього за 30 хвилин, при цьому ви отримуєте повноцінний вечерю, поживний і корисний.

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 30 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 6 ст. л. рослинного масла
  • 20 г часнику
  • 60 г цибулі
  • 20 г імбиру
  • 120 г моркви
  • 200 г рису
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • 1 ст. л. насіння кунжуту
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 1 ч. Л. солі
  • 1 ч. Л. чорного меленого перцю

Приготування:

  1. Наріжте куряче філе соломкою. Розтопити вершкове масло на сковороді, збийте яйця і посмажте їх, помішуючи, щоб розділити на шматочки. Перекладіть на тарілку.
  2. Налийте в цю ж сковороду олію, всипте нарізаний кубиками цибулю, подрібнені часник і імбир. Смажте 1 хвилину.
  3. Додайте дрібно нарізану моркву і готуйте ще 1 хвилину на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім всипте горошок.
  4. Покладіть в сковороду курку, посоліть і поперчіть. Через 1 хвилину влийте соєвий соус і, не припиняючи заважати, тушкуйте 2-3 хвилини.
  5. Додайте яйця і відварений рис, перемішайте і готуйте півхвилини. Трохи рубаної зеленої цибулі – і готово. Викладіть на тарілку і посипте кунжутом.

Тепер ви знаєте цілих 2 нових способу, як швидко і смачно приготувати рис. Ще більше цікавих рецептів ви зможете знайти на нашому сайті. Заходьте самі і друзів приводите!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: