Рис на гарнір
Набір продуктів досить повсякденний. Якщо ви вперше вирішили приготувати щось подібне, не хвилюйтеся, у вас все вийде. А відеорецепт допоможе розібратися в кулінарних тонкощах страв. Приєднуйтесь, буде смачно!
Як приготувати рис на гарнір
Різотто з грибами
Грибне різотто – популярна італійська страва, яку можна спробувати в кожному місцевому ресторанчику. Але не обов’язково відвідувати різні заклади, щоб покуштувати рис з грибами. З цим рецептом ви зможете приготувати різотто не гірше шеф-кухаря.
Інгредієнти:
- 300 г рису арборіо
- 400 г печериць
- 80 г цибулі
- 2 зуб. часнику
- 1,2 л курячого або овочевого бульйону
- 150 мл білого сухого вина
- 70 г пармезану
- 3 ст. л. оливкового масла
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- петрушка за смаком
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте сковороду з оливковою і вершковим маслом (20 г). Обсмажте гриби, нарізані пластинками, на середньому вогні до золотистого кольору.
- Подрібніть цибулю і часник, додайте до печериць, перемішайте і смажте 3 хвилини. Потім посоліть і поперчіть, всипте чебрець і тушкуйте 1 хвилину, помішуючи.
- Додайте промитий рис, а через 2 хвилини вино. Коли воно випарується, влийте бульйон, добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 18-20 хвилин, періодично помішуючи.
- Коли рідина випарується, посипте рис тертим на дрібній тертці пармезаном (можна замінити на твердий сир), покладіть масло, що залишилося, перемішайте і зніміть з вогню.
- Подавайте гарячим, посипавши тертим сиром і рубаною зеленню.
Рис по-тайськи
Якщо європейської кухні ви віддаєте перевагу азіатську, тоді цей рецепт для вас. Рис з куркою і овочами готується всього за 30 хвилин, при цьому ви отримуєте повноцінний вечерю, поживний і корисний.
Інгредієнти:
- 250 г курячого філе
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 30 г вершкового масла
- 2 яйця
- 6 ст. л. рослинного масла
- 20 г часнику
- 60 г цибулі
- 20 г імбиру
- 120 г моркви
- 200 г рису
- 100 г замороженого зеленого горошку
- 1 ст. л. насіння кунжуту
- 4 стебла зеленої цибулі
- 1 ч. Л. солі
- 1 ч. Л. чорного меленого перцю
Приготування:
- Наріжте куряче філе соломкою. Розтопити вершкове масло на сковороді, збийте яйця і посмажте їх, помішуючи, щоб розділити на шматочки. Перекладіть на тарілку.
- Налийте в цю ж сковороду олію, всипте нарізаний кубиками цибулю, подрібнені часник і імбир. Смажте 1 хвилину.
- Додайте дрібно нарізану моркву і готуйте ще 1 хвилину на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім всипте горошок.
- Покладіть в сковороду курку, посоліть і поперчіть. Через 1 хвилину влийте соєвий соус і, не припиняючи заважати, тушкуйте 2-3 хвилини.
- Додайте яйця і відварений рис, перемішайте і готуйте півхвилини. Трохи рубаної зеленої цибулі – і готово. Викладіть на тарілку і посипте кунжутом.
Тепер ви знаєте цілих 2 нових способу, як швидко і смачно приготувати рис. Ще більше цікавих рецептів ви зможете знайти на нашому сайті. Заходьте самі і друзів приводите!