Пиріг з сиром на сковороді

Рецепт пирога на сковороді виручить в будь-якій ситуації: коли у вас мало часу, не працює духовка або коли ви перебуваєте на дачі. Готується така випічка без використання дріжджів, але завжди виходить м’якою і пишною.

Для начинки підійде не тільки сир, але й бринза або адигейський сир. І з твердих сортів сиру рекомендуємо використовувати голландський. Але ви маєте право вибрати свій варіант. Тільки уявіть: повітряне тісто з тягучою сирно-сирною начинкою … Одним словом, успіх цієї страви гарантовано!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 5 скл.
  • кефір 500 мл
  • соняшникова олія 130 мл
  • сіль 1 ч. л.
  • яйце 3 шт.
  • сода 1 ч. л.
  • сир 200 г
  • твердий сир 200 г

Приготування:

  1. У кефір додайте 50 мл рослинної олії , 1 яйце і сіль. Ретельно перемішайте і трохи підігрійте суміш на вогні, продовжуючи помішувати.Пиріг з сиром на сковороді
  2. У теплу суміш просійте 3 скл. борошна, перемішайте виделкою до більш-менш однорідної маси.Пиріг з сиром на сковороді
  3. Решту 2 скл. борошна просійте на робочу поверхню і змішайте з содою. Викладіть тісто в це борошно  і вимішуйте  до тих пір, поки майже все борошно не увійде в тісто.Пиріг з сиром на сковороді
  4. Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин. За цей час через реакцію соди з кефіром тісто придбає м’яку, пластичну і трохи пористу консистенцію.
  5. Тим часом приготуйте начинку: сир натріть на тертці, змішайте з сиром і двома яйцями. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Можете підсолити за смаком.Пиріг з сиром на сковороді
  6. Тісто знову вимісіть (все  борошно повинно піти в тісто) і дайте відпочити  ще 10 хвилин.
  7. Розділіть начинку і тісто на кілька рівних частин, за розміром пирога на сковороду. Вийде від 4 до 8 частин, в залежності від того, якого розміру пироги хочете отримати. У нас – 4. Скачайте шматки тіста в кулі, дайте їм полежати 5 хвилин.Пиріг з сиром на сковороді
  8. Потім розкачайте кожну чаcтину в коржик (товщиною з палець) і покладіть в центр начинку. Защипніть кінці тіста до центру, на зразок хінкали. Покладіть швом вниз і дайте полежати 5 хвилин.Пиріг з сиром на сковороді
  9. Розкачайте їх акуратно, щоб не прорвалася начинка, в корж товщиною 1 см.Пиріг з сиром на сковороді
  10. Смажте пироги на розпеченій сковороді з рослинною олією на невеликому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.Пиріг з сиром на сковороді

Пиріг, приготований на сковороді, підійде як на сніданок, так і на вечерю. За бажанням можете змастити випічку вершковим маслом. Подавати краще в теплому вигляді, але не розрізайте пиріг дуже гарячим – начинка може витекти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: