Салат Французький поцілунок
від Denzhyttya
11 Листопада, 2021
Готуємо салат Французький поцілунок, який володіє особливим шармом, не тільки в назві, але і в смаку. Салат є досить популярним, його часто готують на святкові обіди і не тільки. Компоненти мають ідеальне поєднання смаку, для пікантності додаємо мариновану цибулю. В якості м’ясного інгредієнта за класичним рецептом беремо свинину чи яловичину, для більш легкого варіанта можна використовувати курку.
Інгредієнти:
- Свинина – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Помідори – 3 шт
- Твердий сир – 200 г
- Майонез – 2 ст.л
- Сіль – 1/2 ч.л
- Цукор – 1 ч.л
- Оцет – 1 ст.л
- Кип’яток – 100-150 мл
Приготування:
- М’ясо промийте, промокніть серветками, наріжте невеликими шматочками або смужками. На вогні нагрійте сковороду, влийте олію. У гарячу олію покладіть шматки м’яса, смажте їх на сильному вогні 7-8 хвилин, в кінці приправити сіллю і меленим перцем. Після смаження шматки м’яса викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Цибулю вивантажили в піалочку, залийте кип’ятком, додайте сіль і цукор, влийте оцет, ретельно перемішайте, розчиняючи прянощі. Маринують цибулю до повного охолодження рідини 10-15 хвилин.
- Помідори промийте, наріжте шматочком. Сік обов’язково злийте, інакше салат вийде водянистим. Помідори покладіть в салатник.
- Сир наріжте кубиком середнього розміру, додайте до помідорів. Невелику кількість сиру залиште для подачі салату.
- Цибулю відкиньте на друшляк, щоб стік весь маринад. Додайте цибулю до сиру і помідорів.
- М’ясо після смаження охолодіть, помістіть в основний склад. Суміш заправте майонезом, присипте сіллю, перемішайте.
- Викладіть салат гіркою на плоску тарілку.
- Сир натріть на дрібній тертці, стружкою присипте салат. Салат подавайте на стіл відразу після приготування, поки він не встиг стекти.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua