Салат-гарнір з картоплі
Я звикла, що салати завжди служать доповненням до основних страв. І не важливо, це легкий овочевий мікс або закуска з м’ясом. Але в кожному правилі є свої винятки. Ось і цей салат-гарнір цілком може стати повноцінним обідом або вечерею. Він настільки ситний, що на інше вже місця в шлунку не залишається.
Складається салат в основному з картоплі і яєць. Щоб зробити страву більш соковитою, я додаю редис і половину цибулини. А ось заправка трохи незвичайна. У майонезно-гірчичну суміш я кладу варені жовтки. Густий соус буквально обволікає кожен інгредієнт, додаючи йому пікантності. Таке поєднання допомагає зробити з простого овочевого салату справжній хіт.
Інгредієнти:
- картопля 4 шт.
- цибуля 0,5 шт.
- яйце 4 шт.
- редис 4 шт.
- майонез 4 ст. л.
- гірчиця 1 ч. л.
- оцет 4 ст. л.
Приготування:
- Очистіть картоплю, наріжте її середніми шматочками і відваріть в підсоленій воді протягом 12 хвилин після закипання. Окремо відваріть яйця (8 хвилин).
- Охолоджені яйця почистіть, акуратно розріжте навпіл і вийміть жовтки. Додайте до них гірчицю і майонез, потім перетріть виделкою до однорідності.
- Перекладіть картоплю в глибоку миску, намагайтеся не пошкодити цілісність шматочків. Подрібніть цибулю і яєчний білок, а редис натріть на тертці.
- З’єднайте підготовлені інгредієнти, додайте заправку з жовтка і полийте оцтом. Добре перемішайте.
По суті, це базова основа, яку можна доповнити іншими улюбленими продуктами. Наприклад, сюди добре впишеться тертий твердий сир, відварена курка або шинка. хоч салат з картоплі сам по собі досить ситний і смачний. Після такого перекусу всі залишаться задоволені!