Закусочний торт «Святковий»

Приготуйте цю закуску всього лише раз, і ви більше не зможете відмовити собі в задоволенні робити її регулярно!

Інгредієнти:

  • куряча печінка 400 г
  • рис 80 г
  • вершкове масло 50 г
  • яйце 4 шт.
  • сметана 5 ст. л.
  • пшеничне борошно 2 ст. л.
  • сир 250 г
  • цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • часник 1 зуб.
  • лимонний сік 1 ст. л.
  • сода дрібка.
  • сіль за смаком
  • мускатний горіх за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Рис залийте холодною водою, на середньому вогні доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Потім додайте до нього очищену курячу печінку і варіть ще хвилин 5-7.закусочний торт
  2. Готові рис і печінку витягніть за допомогою шумівки і перекладіть в чашу блендера. Додайте до них неповний ополоник рисового відвару, посоліть, всипте дрібку мускатного горіха, покладіть розм’якшене вершкове масло і збийте масу до однорідного стану. Готовий паштет викладіть в окрему ємність і дайте йому охолонути.закусочний печінковий торт
  3. Щоб приготувати омлетні коржі, змішайте яйця, 4 ст. л. сметани, сіль, соду і борошно. Доведіть масу до однорідного стану. У розігрітій на сковороді олії посмажте 3 щільних яєчних млинчика. Зніміть їх з вогню і викладіть на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.печінковий торт
  4. Цибулю наріжте дрібно, моркву натріть на крупній тертці і обсмажте їх на олії до утворення приємного золотистого відтінку. Овочі змішайте з сиром, додайте до них пропущений через прес зубчик часнику і лимонний сік. Ретельно перемішайте всі складові.печінковий закусочний торт
  5. З усіх підготовлених інгредієнтів зберіть закусочний торт. Використовуйте для цього кулінарне кільце або будь-яку іншу круглу форму. Для основи візьміть яєчний млинець, змастіть його третьою частиною  сирної маси, а потім викладіть частину паштету. Так повторіть три рази. Зверху страву накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на всю ніч. Верх готового закусочного торта трохи змастіть сметаною і посипте подрібненою петрушкою або зеленою цибулею.закусок з курячої печінки

У розрізі торт виглядає просто шикарно, а на смак виходить неймовірно ніжним і м’яким. Якщо ви не любитель сиру, замініть його дуже густою сметаною або плавленим сиром – від цього страва  і її смак не постраждають. Готуйте з задоволенням!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: