Салат “Генеральський”: збережіть у себе в баночках всі барви літа

Салат “Генеральський”: збережіть у себе в баночках всі барви літа

Хочу запропонувати рецепт дуже смачного і яскравого на вигляд салату під назвою «Генеральський». Я не знаю, чому його так назвали, можливо, якомусь генералу він дуже сподобався, але смак у нього дійсно дивовижний. Крім того, і вигляд у салату дуже привабливий, справжнє буйство фарб в одній банці.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Огірки – 1 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 300 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Солодкий перець – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. ложки.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 80 мл.
  • Соняшникова олія – 150 мл.
  • Свіжа зелень (у мене петрушка) – великий пучок.
  • Гострий перець Чилі – 1 шт. ( за бажанням).

ВИХІД 3 ЛІТРИ!

Приготування:

Овочі для заготовки беріть тільки свіжі і гарної якості, тоді відмінний результат вам гарантований.

  1. Всі овочі можна нарізати довільно, але я покажу як в цей салат нарізаю я. Огірки нарізати кружечками і відправити в глибоку каструлю або таз.
  2. Капусту дрібно нашаткувати.
  3. Помідори нарізати півкільцями.
  4. Моркву я розрізаю навпіл, потім ще раз навпіл і дрібно нарізаю. Так само можна натерти на тертці для моркви по-корейськи.
  5. Перець нарізаю тонкими півкільцями.
  6. Ріпчасту цибулю нарізаю півкільцями.
  7. Свіжу зелень дрібно нарізаємо.
  8. Так само в цей салат я додаю один гострий перець нарізаний кільцями. Його можна не додавати.
  9. Всі овочі з’єднуємо, додаємо до них 2 ст. ложки солі, 100 гр. цукру, 150 мл. соняшникової олії і 80 мл. оцту 9%. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти 3 години. Кожні 30 хвилин салат необхідно перемішувати. За цей час салат виділить багато соку.
  10.  Потім розкладаємо салат по стерилізованих банках і доливаємо маринадом до верху банок. Прикриваємо стерильними кришками. На дно глибокої каструлі кладемо рушник, зверху встановлюємо банки накриті кришками. Наливаємо воду до плічок банок. Літрові банки стерилізуємо 30 хвилин, півлітрові 20 хвилин. Потім банки закатуємо, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Приготувавши такий салат на зиму, ви збережете у себе в баночках всі барви літа. А завдяки тому, що салат не “варимо”, ми дозволимо зберегти по максимуму більшість вітамінів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: