Баклажани по-Новому: стали одним з улюблених наших страв

Баклажани по-Новому: стали одним з улюблених наших страв

Сьогодні з Вами приготуємо Новий і дуже смачний салат з баклажанів на зиму, а рецепт простий.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Фарш (в мене яловичий) – 400 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 70-100 гр.
  • Томатний соус або перетерті помідори – 100 мл.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль і будь-які спеції – за смаком.

Приготування:

1. У глибоку миску наливаємо воду, додаємо 1 ст. ложку солі і ретельно перемішуємо.

2. Баклажан розрізаємо на 3-4 частини. За допомогою ложки виймаємо середину, але не до кінця, дно залишаємо. Нарізані баклажани відправляємо в підсолену воду і залишаємо на 15 хвилин.

3. До фаршу відправляємо подрібнену цибулину, сіль, солодку паприку, коріандр, одне яйце і ретельно перемішуємо. Фарш можна брати будь-який (у мене яловичий). З фаршу ліпимо маленькі кульки, ліпимо стільки, щоб в кожному баклажані було по 4 шт. У мене 7 баклажанів, а значить необхідно 28 кульок.

4. Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і викладаємо баклажани. В серединку відправляємо натертий сир, а зверху викладаємо по 4 м’ясних кульки. В серединку м’ясних кульок кладемо помідор черрі.

Баклажани по-Новому: стали одним з улюблених наших страв

5. Для соусу беремо томатний соус або перетираємо помідор. Додаємо подрібнений часник, сіль і італійські трави. Ретельно перемішуємо і поливаємо приготованим соусом баклажани.

6. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів до готовності. Залежно від того, який фарш ви взяли час приготування буде змінюватися.

Баклажани по-Новому: стали одним з улюблених наших страв

Готова страва виходить дуже соковитою і неймовірно смачною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: