Салат “Гілка бузку” на 8 Березня
від Denzhyttya
1 Березня, 2021
Інгредієнти:
- 320 г курячого філе
- 45 г червоної цибулі
- 250 г печериць
- кілька гілочок кропу
- 145 г кукурудзи
- 210 г солоних огірків
- 5 яєць
- 200 мл майонезу
- 100 г буряка
- 300 мл окропу
- кілька гілочок петрушки
Спосіб приготування:
- Відваріть куряче філе в підсоленій воді. Охолодіть, наріжте дрібними кубиками і викладіть на дно широкого салатника з невеликими бортиками. Змастіть майонезом і посипте подрібненою цибулею.
- Гриби наріжте тонкими пластинками і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Посоліть і остудіть.
- Викладіть на цибулю разом з нарізаним кропом і змастіть майонезом.
- Додайте кукурудзу і нарізані кубиками огірки. Розрівняйте і змастіть майонезом.
- Відваріть яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці і посипте ними зверху салату. Це буде останній шар.
- Для прикраси яєчні білки натріть на крупній тертці і розділіть їх на дві частини. Одну частину пофарбуйте в бузковий колір за допомогою бурякового соку. Для цього натріть буряк на дрібній тертці, перекладіть у глибоку миску і залийте окропом. Дайте трохи постояти, щоб буряк віддав в воду більше соку. Половину білків перекладіть в миску і залийте їх буряковим розчином через сито, щоб до них не потрапив буряк. Дайте трохи білкам побути в цьому розчині, щоб вони забарвилися. Щойно білки забарвляться, злийте рідину.
- Сформуйте з білків квіти бузку і прикрасьте гілочками петрушки. Салат “Гілка бузку” готовий.
Джерело:
lifestyle.segodnya.ua