Салат «Гніздо глухаря»: смачна і цікава страва
від Denzhyttya
3 Січня, 2021
Напевно, ви бачили в багатьох кафе і ресторанах цю страву. А знаєте, адже приготувати її вдома зовсім не складно. Але такий салатик здивує ваших близьких і друзів, адже виходить досить оригінальним. Готується з найдоступніших продуктів, так що я рекомендую вам його спробувати.
Інгредієнти:
- 250 грам курячого філе
- 1 лавровий лист
- 10 шт. горошин чорного перцю
- 3 курячих яйця
- 7 перепелиних яєць
- 500 грам картоплі
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- соняшникова олія
- 3 столові ложки майонезу
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- У каструлю наливаємо воду, додаємо чорний перець (горошок) і лавровий лист. Кладемо філе і відварюємо до готовності, потім охолоджуємо.
- Відварюємо курячі та перепелині яйця круто.
- Картоплю натираємо на грубій терці і кладемо в крижану воду, ретельно промиваємо, а потім відкидаємо на друшляк.
- У сковороду наливаємо олію і нагріваємо. Кладемо в неї картоплю і обсмажуємо до золотистого кольору, перекладаємо на паперові рушники. Частину картоплі залишаємо для прикраси салату, а другу кладемо в салат.
- Цибулю нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору, охолоджуємо.
- Курячі яйця очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
- Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в салатник до картоплі. Туди ж кладемо цибулю, яйця, додаємо майонез, сіль, перець за смаком. Видавлюємо в нього через прес часник і все добре перемішуємо.
- Перекладаємо салат на тарілку з салатним листям. У центрі робимо поглиблення і засипаємо салат відкладеною картоплею, в центрі кладемо яйця і подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua