Маринована капуста «Провансаль» – буде готова вже через 2 години

Цю капусту можна їсти практично відразу, головне дочекатися поки охолоне маринад. Виходить вона кисло-солодка, без надлишку оцту. Така  капуста відмінно підходить для приготування найсмачнішого вінегрету.

Інгредієнти:

  • капуста – 2 кг
  • морква – 400 гр
  • часник – 1 головка

Для маринаду

  • вода – 1 л
  • сіль – 40 гр
  • цукор – 200 гр
  • оцет 9% – 125 мл
  • соняшникова олія – 175 мл

Приготування:

  1. Капусту нарізаємо за допомогою спеціального ножа. Моркву чистимо і подрібнюємо. Викладаємо підготовлені овочі в миску і перемішуємо їх.
  2. Змішані овочі перекладаємо щільно в каструлю. Очищаємо часник.
  3. Нагріваємо в каструлі воду і додаємо в неї всі інгредієнти необхідні для маринаду. Туди ж видавлюємо очищений часник. Чекаємо, поки маринад закипить, і виливаємо його в каструлю з капустою.
  4. Зверху накриваємо тарілкою і ставимо під гніт. Чекаємо, поки охолоне і капуста готова!

Смачного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: