Салат Хвилинка зі смаженою куркою – покроковий рецепт
від Denzhyttya
30 Грудня, 2020
Існує досить багато варіантів салату Хвилинка, де відрізняється склад продуктів. Але всіх їх об’єднує швидкість в приготуванні, за рахунок чого і склалася така назва. До складу запропонованого салату входить тільки три основних компоненти, які чудово доповнюють один одного за смаковими якостями. Курячі грудки для салату смажимо на вершковому маслі , по при бажанні можна взяти варену або копчену курку. Якщо заздалегідь приготувати м’ясо, то салат можна нарізати за 5 хвилин, і швидко подати на стіл готову страву.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 г
- Помідори – 300 г
- Печериці мариновані – 250 г
- Майонез – 1 ст.л
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Куряче філе натріть сіллю, меленим перцем і іншими спеціями до курки, наприклад, каррі.
- Викладіть цілий шматок філе на розпечену сковороду, смажте на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку, після вогонь зменшіть до мінімального, сковорідку прикрийте кришкою, доведіть м’ясо до готовності, достатньо 10 хвилин.
- Після смаження грудку повністю остудіть, наріжте середніми кубиками.
- Помідори промийте, наріжте часточками, щоб повністю зняти рідку внутрішню частину.
- Щільні ділянки помідорів наріжте на шматки середнього розміру. Не варто нарізати дуже дрібно.
- Мариновані гриби звільніть від прянощів. Кожен гриб розріжте на 4 або 6 частин, в залежності від розміру.
- Всі підготовлені компоненти викладіть в одну ємність, додайте майонез, присипте сіллю і мелений перцем.
- Суміш ретельно перемішайте, щоб майонез огорнув кожен нарізаний шматочок.
- Салат перекласти в невелику салатницю, прикрасьте свіжою зеленню, подайте на стіл.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua