Салат із сьомгою і крабовими паличками: рецепт приготування
від Denzhyttya
12 Січня, 2021
Пропонуємо рецепт смачного салату для святкового столу і не тільки. Головним інгредієнтом є слабосолона сьомга, саме вона задає основний смак салату. Рибу чудово доповнюють крабові палички, свіжий огірок і яйця. Також додається відварений рис, завдяки чому, салат можна подавати на стіл як повноцінну страву, без будь-яких гарнірів. Всі нарізані компоненти можна змішати і заправити майонезом, але для святкової подачі салат краще викласти шарами за допомогою спеціальної формочки.
Інгредієнти:
- Сьомга слабосолона – 150 г
- Рис – 100-150 г
- Крабові палички – 240 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Огірок – 1-2 шт
- Майонез – 100 г
- Сіль за смаком
- Ікра червона – за смаком
- Перепелині яйця – 1-2 шт
Приготування:
- Перед приготуванням салату заздалегідь відваріть рис в підсоленій воді до готовності. Рис для салату повинен бути розсипчастим, який не склеюється між собою, тому його важливо не переварити. В іншому випадку промийте рис під проточною водою, повністю остудіть. На плоску тарілку встановіть кругле формувальне кільце, всередину покладіть варений рис, добре його притисніть ложкою, змастіть майонезом.
- Слабо солону сьомга наріжте кубиками або смужками, викладіть на рис, також покрийте майонезом.
- Яйця зваріть круто, охолодіть і почистіть. Акуратно відокремте білки від жовтків. Жовтки відкладіть на час в сторону, вони знадобляться для верхівки салату. Білки натріть на грубій терці, присипте ними слабосолону сьомгу, зверху зробіть сітку з майонезу, потім розмажте його.
- Свіжі огірки ретельно вимийте, висушіть, наріжте кубиками або соломкою, викладіть на білок. При бажанні з огірків можна зчистити шкірку, тоді овоч буде ніжніше. Огірки злегка змастіть майонезом.
- Крабові палички попередньо дістаньте з морозилки, щоб вони розморозились. М’які палички наріжте кубиками, викладіть наступним шаром, покрийте майонезом.
- Яєчні жовтки натріть на дрібній терці, присипте ними салат. Жовтки покривати майонезом не потрібно.
- Салат поставте в холодильник на 30 хвилин для просочення шарів і охолодження. Перед подачею зніміть формувальне кільце. Зверху салат прикрасьте свіжою зеленню, викладіть половинки перепелиного яйця і гірку червоної ікри.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua