Салат “Найніжніший” до святкового столу
від Denzhyttya
13 Грудня, 2021
Ще один варіант багатошарового салату до святкового столу. Склад досить простий та звичний. Готується швидко та дуже просто.
Інгредієнти:
- 3 шт картоплі
- 300 грам курячого філе
- 1 цибулина
- 3 курячі яйця
- 1 плавлений сирок
- майонез
- сіль, перець за смаком
Для маринаду
- дрібка цукру
- 3 столові ложки яблучного оцту
Приготування:
- Картоплю наперед відварюємо або запікаємо до готовності, потім очищаємо. Яйця відварюємо круто і очищаємо від шкаралупи. Куряче філе заздалегідь відварюємо до готовності та залишаємо в бульйоні до повного охолодження. Такий спосіб приготування допоможе зберегти його соковитість.
- Картоплю натираємо на великій тертці та викладаємо першим шаром на тарілку. Солимо і перчимо на смак, змащуємо майонезом.
- Куряче філе нарізаємо дрібнішими шматочками. Викладаємо другим шаром на салат, рівномірно розподіляємо. Змащуємо майонезом.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо в миску, додаємо до неї цукор і злегка стискаємо руками. Потім додаємо оцет і залишаємо маринуватися на 5 хвилин. Через відведений час з цибулі зливаємо маринад, а саму цибулю викладаємо наступним шаром в салат.
- Яйця натираємо на великій тертці та викладаємо на шар із цибулі. Робимо зверху майонезну сіточку. Зверху натираємо на дрібній тертці плавлений сир, змащуємо майонезом і прибираємо в холодильник настоюватися на кілька годин. А потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua