Салат “Печінковий” на будь-який стіл: готується просто, з доступних продуктів та неймовірно смачний виходить
У нашій родині це найулюбленіший салат із курячою печінкою. Незважаючи на прості та доступні інгредієнти, він виходить чудовий, виглядає яскраво, ефектно та апетитно, тому його сміливо можна готувати та подавати навіть до святкового столу!
Інгредієнти:
- Куряча печінка 500 г.
- Цибуля 150 г.
- Морква 150 г.
- Мариновані огірки 3-4 шт.
- Яйця варені 3 шт.
- Сир 150 г.
- Кріп середній пучок
- Майонез 100 г.
- Часник 2-3 зубчики
- Сіль
- Чорний перець
- Олія для засмаження
Для варіння печінки:
- Лавровий лист 1 шт.
- Запашний перець 2-3 шт.
- Чорний перець горошком 3-4 шт.
- Сіль
Приготування:
- У підсолену киплячу воду закладаємо лавровий лист, чорний перець горошком та запашний перець. Проварюємо 1 хвилину, потім відправляємо в каструлю курячу печінку і варимо з моменту закипання 15 хвилин.
- За готовністю печінку повністю остудити і натирати на тертці.
- У сковороді злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву та смажимо до м’якості. За хвилину до готовності солимо, перчимо, перемішуємо, прибираємо з вогню та остуджуємо до кімнатної температури.
- Основу тарілки злегка змащуємо майонезом, викладаємо шар тертої печінки, добре утрамбовуємо і наносимо тонку майонезну сіточку.
- цьому салаті я використовую домашній майонез з тертим часником, він тут чудово підходить.
- Другим шаром укладаємо мариновані огірочки і засмажену засмажку.
- Кожен шар не забуваємо як слід приминати.
- Наступним шаром йдуть терті яйця і знову тонка майонезна сітка.
- Завершальним шаром викладаємо шар тертого сиру і рясно, по краю, присипаємо свіжим кропом.
Нехай пробачать мене всі ненависники сиру, але в цьому салаті без нього ніяк, він надасть салату ніжніший і трохи вершковий смак.
Готовий салат відправляємо в холодильник мінімум на 2 години, а краще на всі 4, за цей час салат добре просочиться.
Начебто й інгредієнти найпростіші, але як яскраво і красиво виглядає, по-справжньому святково! Тим, хто любить печінку, такий салат сподобається на всі 100%! Ми його готуємо і на застілля, і просто, коли хочеться простого, але смачного салату! Рекомендую готувати та куштувати, дуже смачно, та й просто, до того ж!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі,