Салат “Ситий Боцман”

Салат Ситий Боцман володіє яскравим смаком морських делікатесів. Тут поєднуються такі морепродукти як кальмари, ікра і слабосолона риба, наприклад, сьомга. Салат стане справжньою родзинкою святкового столу, він дуже яскравий, апетитний, має виражений смак морепродуктів.

Інгредієнти:

  • Малосольна червона риба – 150 г
  • Тушка кальмара – 250 г
  • Ікра червона – 2 ст.л
  • Твердий сир – 60 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Майонез – 2 ст.л
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте продукти для салату.
  2. Кільця кальмарів закиньте в бурхливу воду, варіть не більше 2 хвилин, щоб вони не стали гумовими. Після варіння обов’язково зніміть тонку плівку всередині і зовні, саме вона робить продукт жорстким. Якщо ви використовуєте цілі тушки кальмарів, то спочатку обдайте їх кип’ятком, після опустіть в холодну воду, видаліть верхній шар всередині і зовні, потім відваріть в киплячій воді подібним чином (2-3 хвилини).
  3. Наріжте кальмари на смужки. Малосольну червону рибу також наріжте соломкою.
  4. На плоску тарілку встановіть формувальне кільце середнього діаметра, всередину покладіть нарізку риби, добре змастіть майонезом.
  5. Яйця відварити круто, досить 8-10 хвилин після кипіння рідини. Яйця остудіть, очистіть, подрібніть на тертці, викладіть зверху на рибу, також покрийте майонезом.
  6. Смужки кальмарів в окремій ємності з’єднайте з 1 ст.л. майонезу, перемішайте, щоб майонез огорнув кожну скибочку.
  7. Просочені майонезом кальмари перекладіть у форму на шар з яєць. Більше покривати майонезом їх не потрібно.
  8. Сир пармезан натріть на невеликий тертці, стружкою присипте кальмари. Це останній шар салату, тому майонезом він не змазується.
  9. У кінці прикрасьте салат червоною ікрою, виклавши невеличку гірку на сир. Салат поставте в холодильник для охолодження і просочення шарів, достатньо 30 хвилин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: