Салат “Ситий Боцман”
від Denzhyttya
15 Січня, 2021
Салат Ситий Боцман володіє яскравим смаком морських делікатесів. Тут поєднуються такі морепродукти як кальмари, ікра і слабосолона риба, наприклад, сьомга. Салат стане справжньою родзинкою святкового столу, він дуже яскравий, апетитний, має виражений смак морепродуктів.
Інгредієнти:
- Малосольна червона риба – 150 г
- Тушка кальмара – 250 г
- Ікра червона – 2 ст.л
- Твердий сир – 60 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Майонез – 2 ст.л
- Сіль за смаком
Приготування:
- Підготуйте продукти для салату.
- Кільця кальмарів закиньте в бурхливу воду, варіть не більше 2 хвилин, щоб вони не стали гумовими. Після варіння обов’язково зніміть тонку плівку всередині і зовні, саме вона робить продукт жорстким. Якщо ви використовуєте цілі тушки кальмарів, то спочатку обдайте їх кип’ятком, після опустіть в холодну воду, видаліть верхній шар всередині і зовні, потім відваріть в киплячій воді подібним чином (2-3 хвилини).
- Наріжте кальмари на смужки. Малосольну червону рибу також наріжте соломкою.
- На плоску тарілку встановіть формувальне кільце середнього діаметра, всередину покладіть нарізку риби, добре змастіть майонезом.
- Яйця відварити круто, досить 8-10 хвилин після кипіння рідини. Яйця остудіть, очистіть, подрібніть на тертці, викладіть зверху на рибу, також покрийте майонезом.
- Смужки кальмарів в окремій ємності з’єднайте з 1 ст.л. майонезу, перемішайте, щоб майонез огорнув кожну скибочку.
- Просочені майонезом кальмари перекладіть у форму на шар з яєць. Більше покривати майонезом їх не потрібно.
- Сир пармезан натріть на невеликий тертці, стружкою присипте кальмари. Це останній шар салату, тому майонезом він не змазується.
- У кінці прикрасьте салат червоною ікрою, виклавши невеличку гірку на сир. Салат поставте в холодильник для охолодження і просочення шарів, достатньо 30 хвилин.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки