Як швидко спекти ніжний бісквіт без молока і яєць

Не дивуйтеся, можна приготувати смачний бісквітний пиріг навіть без таких здавалося-б невід’ємних для випічки продуктів, як яйця і молоко. Запевняю  виходить дуже смачно.

Я коли перший раз пекла цей пиріг (з того що було) жартома називала його антикризовим. Дійсно набір продуктів настільки простий, що можна засумніватися в результаті.

Інгредієнти:

  • Звичайне пшеничне борошно – 200 гр. Краще вищого сорту, але цілком можна використовувати і перший .;
  • Таку-ж кількість цукрового піску (200 гр) .;
  • Вода (обов’язково трохи тепла) – 180-200 мл .;
  • Півтори чайні ложки розпушувача для тіста. (Можна замінювати на 1 ч.л. соди гашеного оцтом) .;
  • Маленький пакетик ваніліну .;
  • Рафінована соняшникова олія (світла, без запаху) – 80 мл.

Впевнена, що такі продукти знайдуться на кухні в будь-який вечір, навіть не треба нічого заздалегідь закуповувати або бігти в магазин.

Приготування:

Розповідаю, як я його готувала, виходячи з власного досвіду.

  1. Отже, обов’язково просіваємо муку! Додаємо розпушувач, ванілін, цукор і перемішуємо. Просіяти зручніше в миску, в якій і будемо замішувати тісто.
  2. Робимо в середині борошна поглиблення і потихеньку вливаючи воду, починаємо перемішувати. Останньою додаємо олію. Перемішуємо все звичайної столовою ложкою, тісто виходить негусто. Ретельно розтираємо всі грудочки. За консистенцією тісто виходить, як густа сметана.
  3. На цьому етапі все, тісто готове і залишилося тільки спекти.
  4. Включаємо духовку на “стандартний” розігрів в 180 С. Поки вона розігрівається, злегка змащуємо дно і стінки форми олією і переливаємо в неї тісто. Щоб рівномірно розподілилося, пару раз злегка пристукуємо з боків.
  5. Важливо! Ставимо пиріг на випікання, тільки коли духовка повністю розігріється. Перші 20-25 хвилин духовку відкривати не можна, інакше при попаданні холодного повітря, пиріг “осяде” і не буде потрібної висоти і пишності.
  6. Відправляємо форму на випікання. Ставимо в духовку на середній рівень. Час приготування приблизно 30-33 хвилини. У мене електроплита і духовка, тому тут рекомендую орієнтуватися і враховувати особливості вашої духовки. У будь-якому випадку обов’язково через 30 хвилин перевіряємо готовність шпажкою або зубочисткою, якщо тісто налипає то закриваємо і допікаємо ще хвилин п’ять.
  7. Далі, як завжди, діставши форму з готовим пирогом, чекаємо кілька хвилин і перекладаємо на тарілку. Можна посипати пудрою, обмазувати верх кремом, варенням. У будь-якому випадку виходить смачно і з’їсти шматочок-другий з чаєм дуже навіть приємно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: