Салат «Стара гавань»
У той час, коли осінні салати ми намагаємося готувати з домашніх сезонних овочів (помідорів, огірків, капусти), взимку на ці страви йдуть зовсім інші інгредієнти. Наприклад, відварені овочі, яйця, маринована цибуля, оселедець і, звичайно ж, майонезна заправка. Саме в цей святковий період ми можемо її собі дозволити!
Салат «Стара гавань» – святкова страва і з вигляду, і на смак. Незважаючи на те, що продукти в ньому зовсім звичайні і навіть копійчані, їх поєднання вас може здивувати. Ми помітили, що салати з печінкою тріски стають популярними ближче до Нового року, тому вирішили доповнити список новим рецептом.
Інгредієнти
- цибуля 1 шт.
- оцет 30 мл
- вода 150 мл
- цукор 1 ч. л.
- сіль 0,5 ч. л.
- волоські горіхи 30 г
- печінка тріски 250 г
- картопля 2 шт.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- майонез за смаком
- плавлений сир 160 г
- яйце 3 шт.
- яблуко 1 шт.
- морква 1 шт.
- кріп 30 г
Приготування
- Картопля і моркву відваріть до готовності, а яйця – круто. Остудіть інгредієнти. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, перекладіть в глибоку ємність і залийте маринадом.
- Маринад приготуйте так: стакан води змішайте з 9% -м оцтом, цукром і дрібкою солі. Гарненько перемішайте інгредієнти. Залиште цибулю маринуватися хвилин 15.
- Горіхи підсушіть на сухій розжареній сковороді, подрібніть їх ножем. Печінку тріски наріжте дрібними кубиками. З цибулі злийте маринад, відіжміть його рукою. Починаємо збирати салат.
- На плоску тарілку для подачі натріть рівним шаром відварену картоплю, підсоліть і поперчіть її, змастіть майонезом посередині. Один сантиметр від краю залиште без соусу.
- Наступним шаром викладіть мариновану цибулю. Далі – печінка тріски. Зверху натріть на крупній тертці плавлений сирок. Його також по центру змастіть майонезом, трохи поперчіть.
- Наступним шаром натріть яйця, змастіть їх майонезом. Кисле яблуко і відварену моркву натріть на дві окремі ємності. З моркви зверху зробіть бортики.
У центрі викладіть натерте кисле яблуко. Подрібніть кріп, посипте ним верхній шар салату. Посипте страву горішками і поставте її в холодильник на три години.
Приємного вам смаку!