Салат “Сувенір”. Рецепт до свята
від Denzhyttya
20 Листопада, 2021
Салат Сувенір – яскравий святковий салат, який прикрасить будь-який стіл. Виглядає він дуже красиво, виходить дуже смачним, всі інгредієнти чудово поєднуються між собою. Шари салату чудово тримають форму завдяки додаванню желейної речовини в майонез. Сам желатин у салаті абсолютно не відчувається.
Інгредієнти:
- Вода – 100 мл.
- Желатин – 1 ст.л.
- Майонез – 250 г.
- Картопля – 5 шт.
- Яйця – 5 шт.
- Форель солона – 250 г.
- Сир – 100 г.
- Зелена цибуля — пучок
- Червона ікра та кріп для прикраси
Приготування:
- Приготуйте желейне заправлення. Сухий желатин залийте водою, перемішайте, відставте на 10 хвилин убік, щоб він розбух і став густим. Через час розігрійте його в мікрохвильовій печі, дайте охолонути. Рідкий желатин влийте у майонез, перемішайте.
- Яйця заздалегідь зваріть “круто”, акуратно відокремте білки від жовтків. Жовтки та твердий сир натріть на дрібній тертці, з’єднайте в одній ємності, додайте 4 ст.л. майонезної суміші, перемішайте.
- Прямокутну форму застеліть харчовою плівкою. Всередину нижнім шаром викладіть суміш сиру та жовтків, розрівняйте лопаткою. Зелену цибулю наріжте, рівномірно висипте їх у форму, зверху полийте майонезом.
- Білки також натріть на дрібній тертці, змішайте з двома столовими ложками майонезу, викладіть наступним шаром, розрівняйте. Солону червону рибу наріжте кубиками або пластинками, покладіть на білки.
- Варену картоплю натріть на великій тертці, стружку викладіть останнім шаром салату. Зверху салат накрийте харчовою плівкою. Не дістаючи з форми, поставте в холодильник на 2 години для застигання шарів.
- Через зазначений час переверніть форму з вмістом на плоску тарілку. Салат звільніть від плівки, зверху прикрасьте свіжим кропом та червоною ікрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua