Салат з капусти «Провансаль»
від Denzhyttya
26 Січня, 2022
Взимку поповнювати організм вітамінами потрібно частіше, ніж звичайно. Підтримувати імунітет у цей час дуже важливо. Вітамінний салат «Провансаль» – це та страва, смак якої вам обов’язково сподобається. Адже зірка цієї закуски – звичайна білокачанна капуста, яку можна знайти у будь-якому магазині.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 1 кг
- Болгарський перець 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Вода 100 мл
- Соняшникова олія 50 мл
- Цукор 50 г
- Оцет 4 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
Приготування:
- Спершу нашаткуємо капусту. Нарізаємо її дуже дрібно.
- Додаємо в капусту чайну ложку солі з гіркою та цукор. Розминаємо її. Капуста повинна трохи пустити сік.
- Очищаємо болгарський перець від білих прожилок та насіння. Потім нарізаємо його соломкою і додаємо до капусти.
- Натираємо моркву на великій тертці. Потім додаємо її до нарізаної капусти та болгарського перцю.
- Подрібнюємо часник і додаємо його до овочів.
- Потім вливаємо оцет 6% і олію. Також можна додати кип’ячену воду кімнатної температури, якщо капуста виявилася не надто соковитою і не виділила достатньо вологи. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Утрамбовуємо їх рукою.
- Зверху ставимо тарілку, а на неї вантаж (банку з водою). Залишаємо в холодильнику на 3-4 години.Потім готовий салат слід розкласти на баночки. Його можна зберігати у холодильнику до 7 днів. Так як у вас вже буде чудова закуска, яка стане окрасою будь-якого столу. Розкажіть у коментарях, чи пробували ви раніше готувати салат із капусти у такий спосіб.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya