Желейний десерт з сметани та мандаринок

Желейний десерт із сметани  готується просто .

Для цього десерту вам не знадобиться спеціальна форма. Достатньо вимити упаковку з-під кефіру та відрізати їй верхівку. Якщо ви хоч раз приготуєте желейний десерт із сметани за цим  рецептом, переконайтеся, наскільки це економно . Інгредієнтів мінімум, форму мити не потрібно, ласощі розлітаються на ура!

желейний десерт

Інгредієнти:

  • Цукор 150 г
  • Сметана 600 мл
  • Мандарини 5 штук.
  • Желатин 25 г
  • Вода 150 мл
  • Ванільний цукор 8 г

Приготування:

  1. Желатин у мисці залийте водою кімнатної температури. Перемішайте і залиште його хвилин на 15, щоб він набух. Тим часом сметану змішайте з цукром та ваніліном.
  2. Відставте миску зі сметаною на хвилину на 10. За цей час цукор повинен повністю розчинитися. А поки що очистіть мандарини від шкірки.
  3. Нанизайте мандарини на дерев’яну шпажку. Сметану через 10 хвилин знову перемішайте. Желатин розігрійте в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 3-5 секунд або на водяній бані.желейний десерт із сметани
  4. До гарячого желатину додайте 1 ст. л. солодкої сметани. Перемішайте віночком. Введіть цю масу в сметану із цукром. Перемішайте до однорідності.
  5. З упаковки кефіру зріжте верхівку. Тару на третину заповніть сметанним желе. В нього занурте шпажку з мандаринами. Вилийте желе, що залишилося. Шпажка має стояти посередині упаковки.
  6. Зафіксуйте шпажку в тарі з фольгою желе. Відправте  десерт у холодильник мінімум на 4 години. Особисто я залишаю желе у холоді на ніч. Так надійніше.десерт із сметани

З упаковки желейний десерт із сметани дістається швидко. Акуратно розріжте тару по ребру та розкрийте її. Вийміть смаколик на тарілку і наріжте його скибочками впоперек. Сметане желе буде в міру солодким та ніжним. Кислинка мандаринів добре його доповнить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: