Салат з корейською морквою і куркою
від Denzhyttya
17 Травня, 2021
Салат з корейською морквою і куркою – ще один відмінний салат, який варто додати в список святкових рецептів.
Для нього потрібні прості продукти: варена курятина, варені яйця, свіжі огірки і пряна корейська морква.
Інгредієнти:
- 500-600 г курячого філе;
- 500 г корейської моркви;
- 3 яйця;
- 2 свіжі огірки (400 г);
- 1/2 чашки тертого твердого сиру;
- сіль за смаком;
- 2-3 ст. ложки майонезу.
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти: вимийте огірки, в мультиварці відваріть яйця круто і охолодіть їх в холодній воді, перш ніж додавати в салат.
- Зваріть куряче м’ясо. Для цього доведіть до кипіння каструлю з водою, посоліть за смаком, покладіть в воду куряче філе і варіть його близько 25 хвилин.
- Потім вимкніть вогонь, витягніть м’ясо в глибокий посуд і охолодіть курку до кімнатної температури, накривши її кришкою.
- Наріжте остигле куряче м’ясо на шматочки розміром 1,5-2 см і викладіть в салатник.
- Подрібніть яйця. Ви можете використовувати сіточку для яєць або просто посічіть їх ножем.
- Наріжте огірки на шматочки такого ж розміру, як курку. Якщо необхідно, тонко зніміть шкірку з огірків.
- Додайте в миску тертий сир і сіль за смаком (якщо необхідно).
- Нарешті, додайте мариновану по-корейськи моркву.
- Якщо морква нарізана занадто довгою соломкою, можна трохи нарізати її, перш ніж додавати в салат.
- Заправте салат з корейською морквою і куркою майонезом або сумішшю майонезу зі сметаною – на ваш смак.
- Старанно перемішайте всі інгредієнти. Відставте салат в сторону на 30 хвилин, щоб він просочився заправкою, а потім подавайте.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua