Салат-закуска з помідорів
від Denzhyttya
15 Травня, 2022
Помідори виходять гостренькі, ароматні та дуже смачні. Найскладніше це дочекатися, поки закуска настоїться. За рецептом потрібно не менше години, але мало у кого вистачає на це терпіння.
Проте, чим довше стоятимуть помідори, тим смачнішими вони вийдуть.
Інгредієнти:
- помідори – 500 г,
- зелень (кріп, петрушка базилік, кінза – що є по руками) – пучок,
- часник – 4 зубчики,
- червоний пекучий перець – за бажанням,
- чорний мелений перець – 1/4 ч. ложки,
- сіль – 1/2 ч. ложки,
- цукровий пісок – 2 ч. ложки,
- оцет столовий 9% – 2 ч. ложки,
- соняшникова олія – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Помидори вимити, обрізати плодоніжки та нарізати шматочками, які зручно підчіпляти виделкою. Перекласти у глибоку миску.
- У мене помідори черрі.
- Розкішно виглядатиме, якщо готувати закуску з різнокольорових сортів помідорів. І краще віддати перевагу солодким сортам.
- Зелень вимити, нарізати і додати до помідорів.
- Потім подрібнений часник, гострий перець, сіль та чорний перець.
- Не забудьте про цукор, він зробить смак закуски м’якшим.
- Залишилося додати соняшникову олію, в ідеалі оливкову та оцет.
- Тепер акуратно перемішати вміст салатника, накрити кришкою та прибрати у холодильник.
Приблизно через годину (якщо витримайте) закуску можна подавати на стіл. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua