Салатз маком та сухариками.
Чорні зернятка маку надають салату дуже цікавого яскравого смаку!
Готується цей салат із продуктів, які не треба відварювати, тому чудово підходить для випадків, коли потрібно швидко приготувати щось смачне та ситне. Для заправки салату можна використовувати майонез чи натуральний йогурт, для пікантності можна додати невеликий зубчик часнику. Сухарики можна використовувати покупні або приготовлені в домашніх умовах. До речі, готовий салат не стікає, тому що сухарики вбирають помідорний сік, що дуже важливо. Рекомендую!
Інгредієнти:
- Батон 3 скибочка
- Майонез 2 ст.
- Паприка 1 щеп.
- Мак кондитерський 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – дрібка.
- Сіль за смаком
- Помідори 2 шт.
- Олія оливкова 1 ч. л.
- Окорочок курячий копчений 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
Приготування:
Етап 1 / 9
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: копчене куряче м’ясо (окіст), солодкий перець, помідори, білий хліб або батон, мак, паприку, чорний мелений перець, сіль, оливкова олія і майонез для заправки.
Етап 2 / 9
Якщо дозволяє час, краще приготувати сухарики самостійно.
Скибочки білого хліба або батона, в ідеалі – вчорашнього, нарізати невеликими шматочками.
Викласти шматочки батона на суху сковороду, злегка збризкати рослинною олією, посипати паприкою та меленим чорним перцем і обсмажити протягом 5-7 хвилин до підрум’янювання.
За аналогічним принципом можна приготувати сухарики в духовці, виклавши їх на сухе деко і відправивши в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин.
Копчений курячий окіст очистити від шкіри та кісток, м’ясо нарізати шматочками.
Викласти у миску.
Етап 4 / 9
Болгарський перець очистити від плодоніжки, перегородок та насіння та нарізати невеликими смужками.
Додати до курячого м’яса.
Помідори нарізати невеликими шматочками.
Додати до решти інгредієнтів.
Етап 6 / 9
Додати в миску до нарізаних інгредієнтів мак та майонез.
Акуратно перемішати.
Спробувати салат на смак та при бажанні посолити.
Етап 8 / 9
Безпосередньо перед подачею додати в салат сухарики і перемішати.
Якщо додати сухарики раніше, вони розмокнуть, втратять форму та хрумкий смак.
Також можна розкласти салат у порційні креманки і посипати сухариками зверху.
За бажання прикрасити свіжою зеленню.
Відразу подавати.
Смачного!