Сальтисон в пляшці. Смачна м’ясна закуска і відмінна заміна ковбасі

Сальтисон в пляшці – це смачна м’ясна закуска або, як її ще деякі люблять називати, домашня ковбаса. Назва страви хоч і звучить злегка страхітливо, але готується вона просто, хоч і довго.

Інгредієнти:

  • рулька свинна – 2 кг
  • ніжка свинна невеликого розміру – 1 шт .
  • часник – 3-4 зубчики
  • цибулина – 3 шт .
  • лавровий лист – 1 шт .
  • запашний перець – 2-3 горошинки
  • чорний перець – 8-10 горошин
  • желатин – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Свинину замочіть в холодній воді на ніч, щоб вийшла кров і шкурка добре відмокла. Посуд слід поставити в холодне місце, воду поміняйте 2-3 рази.
  2. Вимочені шматки вискобліть ножем. Якщо є щетина, то обпалити м’ясо над газовим пальником або запальничкою. За допомогою гострого ножа приберіть обгорілі копитця.
  3. Розрубати свинину на шматочки середнього розміру і складіть все в каструлю. М’ясо намагайтеся покласти компактно, щоб використовувати мінімум води. Це зробить бульйон міцнішим і, відповідно, сальтисон добре застигне.
  4. Цибулю і часник почистіть. Цибулю наріжте навпіл, часник подрібніть на дрібній тертці. Відправте овочі в каструлю. Лавровий лист і горошинки киньте до м’яса.
  5. Залийте каструлю водою, щоб вона на 3-5 см покривала зверху свинину. Посоліть на свій смак.
  6. Коли вода закипить, приберіть піну і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть під кришкою 3-4 години. Слідкуйте, щоб бульйон повністю не википів, так як небажано додавати воду.
  7. Під час тривалого варіння м’ясо добре розвариться, а кістки виваряться і передадуть натуральний колаген бульйону.
  8. М’ясо витягніть і відокремте від кісток. Якщо не подобаються жирні страви, шкурку з салом можна не додавати, але в цьому випадку в розрізі страва буде виглядати інакше.
  9. М’ясо наріжте великими шматками, а сало – більш дрібними. Щоб зробити смак вираженим, заправте м’ясо подрібненою часточкою часнику і невеликою кількістю меленого перцю. Перемішайте.
  10. Процідіть бульйон і відміряйте 300 мл. Додайте туди желатин і розмішайте віночком. Зачекайте 15 хвилин. Далі бульйон слід прогріти на невеликому вогні, але не потрібно довести до кипіння.
  11. Зріжте горлечко пластикової пляшки і покладіть туди м’ясні шматки щільним шаром. Злегка притисніть. Залийте пляшку желатинним бульйоном, щоб він був на одному рівні з м’ясом.
  12. Зачекайте, поки охолоне. Після відправте пляшку в холодильник на 5-7часов.
  13. Як тільки сальтисон застигне, розріжте пляшку збоку за допомогою канцелярського ножа і витягніть страву.
  14. Наріжте сальтисон кружечками і подавайте на стіл разом з бородинським хлібом і зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: