Сангрія: 5 кращих рецептів іспанської свіжості

Сангрія: 5 кращих рецептів іспанської свіжості

Сангрія (в словах сангрія і Гауді наголос на І, і зовсім не на А) буває найрізноманітніша, крім того, скільки іспанців, стільки видів сангрії.

Сангрія – це легкий, розслаблюючий напій, який не терпить скрупульозності. Так що сміливо експериментуй з інгредієнтами, додавай настрій і використовуй фантазію.

Існує багато способів освіжитися в спекотні дні і вечори: холодний душ, кондиціонер, напої з льодом. І якщо вже говорити про освіжаючі  напої – згадай про Сангрію.

Іспанці придумали багато чого гарного: хамон, сієсту, Реал Мадрид. Традиційний іспанський напій Сангрія – гідний продовжувач цього ряду. Звичайно, практика змішування вина з водою і фруктами відома ще з давньоримських часів. Але саме іспанці звели цю традицію в культ і дали легкому і смачному коктейлю сучасну назву Sangria (походить від ісп. Sangre – кров). І немає нічого дивного в тому, що сьогодні Сангрію знає і любить весь світ, адже поєднання фруктів і вина просто приречене на успіх.

Класична Сангрія: ЧЕРВОНЕ ВИНО І ФРУКТИ

Це традиційний іспанський рецепт приготування Сангрії – червоне вино, фрукти і нічого зайвого.

  • 1 пляшка червоного сухого вина
  • 2 великих апельсина
  • 1 зелене яблуко
  • 1 стиглий лимон
  • 2 персика або 250-300 гр. абрикосів
  • 1 паличка кориці
  • 3 ст. ложки цукру

Спочатку приготуй солодкий сироп – розтопити цукор в 2-х столових ложках теплої води. Наріж цитрусові шматочками (шкірку можна не знімати, вона додасть пікантності напою), а яблуко і персики / абрикоси – великими кубиками. У глибоку ємність склади нарізані фрукти, залий цукровим сиропом і вином. Додай паличку кориці для аромату.

Все, Сангрія майже готова – потрібно тільки дати їй настоятися і охолонути. Прибери напій на кілька годин в холодильник (а якщо приготуєш з вечора і залишиш в холодильнику на ніч – смак буде м’якшим і більш насиченим).

Сезонна: БІЛЕ ВИНО І ЯГОДИ

Велика різноманітність літніх ягід  просто-таки змушує спробувати Сангрію з полуницею, малиною або черешнею. Або навіть додати відразу всі улюблені ягоди в напій.

  • 1 пляшка білого сухого вина
  • 150 мл рому або коньяку
  • 400-500 г свіжих ягід
  • 2 великих зелених яблука
  • 2 персика
  • 1 лайм
  • 3 ст. ложки цукру

Ягоди залий ромом або коньяком, додай сік лайма і цукор. Після того, як цукор розчиниться, додавай вино і нарізані кубиками яблука і персики. Відправ цей мультифруктовий мікс в холодильник на кілька годин. Подавай з льодом, а щоб полегшити міцність напою, можна додати содову або мінералку.

Тропічна: МАНГО, РОМ І АНАНАС

Цей рецепт Сангрії взяв усе найкраще від Пінаколада, але не обмежився цим. Секрет – в ігристому!

  • 1 пляшка сухого шампанського
  • 1 стиглий ананас
  • 2 стиглих манго
  • 150 мл білого рому
  • мінералка або тонік

Мінімум складових – максимум смаку. Просто наріж всі фрукти невеликими кубиками і залий ромом і шампанським. Відправ в холодильник на кілька годин і розлий по келихах з льодом.

Тропічний настрій готовий!

Тонізуюча: ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ І ОГІРОК

І зовсім це не детокс-маска 🙂 , а дуже смачна освіжаюча Сангрія. Таке незвичайне поєднання смаків безперечно варто спробувати.

  • 1 пляшка мускатного вина
  • 400 мл зеленого чаю
  • ½ склянки цукру
  • 1 великий огірок
  • 2 гілочки свіжої м’яти

Вино відразу постав в холодильник – воно  знадобиться потім. Завари зелений чай, додай в нього цукор і дай йому охолонути. Почисти огірок від шкірки і наріж тоненькими скибочками. Додай огірок і м’яту в холодний зелений чай і відправ в холодильник на кілька годин.

Охолоджене вино змішай з огірково-м’ятною настоянкою за 20-30 хвилин до подачі. Пити таку Сангрію рекомендуємо традиційно з льодом.

Найшвидша: КАВУН, ДИНЯ І нічого зайвого

Що може бути смачніше стиглого кавуна або дині в розпал спекотного літа? Хіба що злегка хмільна, крижана Сангрія, приготована на їх основі.

  • 1 пляшка ігристого вина або сидру
  • 1 чашка нарізаної кубиками кавунової м’якоті
  • 2 чашки нарізаної кубиками дині
  • 1 гілочка свіжої м’яти
  • сік половинки лайма

Змішайте сік лайма з листочками м’яти , а потім  перемішайте з кубиками кавуна і дині. Цю сангрію можна не залишати на декількагодин в холодильнику – досить додати до фруктів льоду і залити охолодженим ігристим вином або сидром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: