Сангрія: 5 кращих рецептів іспанської свіжості
Сангрія (в словах сангрія і Гауді наголос на І, і зовсім не на А) буває найрізноманітніша, крім того, скільки іспанців, стільки видів сангрії.
Сангрія – це легкий, розслаблюючий напій, який не терпить скрупульозності. Так що сміливо експериментуй з інгредієнтами, додавай настрій і використовуй фантазію.
Існує багато способів освіжитися в спекотні дні і вечори: холодний душ, кондиціонер, напої з льодом. І якщо вже говорити про освіжаючі напої – згадай про Сангрію.
Іспанці придумали багато чого гарного: хамон, сієсту, Реал Мадрид. Традиційний іспанський напій Сангрія – гідний продовжувач цього ряду. Звичайно, практика змішування вина з водою і фруктами відома ще з давньоримських часів. Але саме іспанці звели цю традицію в культ і дали легкому і смачному коктейлю сучасну назву Sangria (походить від ісп. Sangre – кров). І немає нічого дивного в тому, що сьогодні Сангрію знає і любить весь світ, адже поєднання фруктів і вина просто приречене на успіх.
Класична Сангрія: ЧЕРВОНЕ ВИНО І ФРУКТИ
Це традиційний іспанський рецепт приготування Сангрії – червоне вино, фрукти і нічого зайвого.
- 1 пляшка червоного сухого вина
- 2 великих апельсина
- 1 зелене яблуко
- 1 стиглий лимон
- 2 персика або 250-300 гр. абрикосів
- 1 паличка кориці
- 3 ст. ложки цукру
Спочатку приготуй солодкий сироп – розтопити цукор в 2-х столових ложках теплої води. Наріж цитрусові шматочками (шкірку можна не знімати, вона додасть пікантності напою), а яблуко і персики / абрикоси – великими кубиками. У глибоку ємність склади нарізані фрукти, залий цукровим сиропом і вином. Додай паличку кориці для аромату.
Все, Сангрія майже готова – потрібно тільки дати їй настоятися і охолонути. Прибери напій на кілька годин в холодильник (а якщо приготуєш з вечора і залишиш в холодильнику на ніч – смак буде м’якшим і більш насиченим).
Сезонна: БІЛЕ ВИНО І ЯГОДИ
Велика різноманітність літніх ягід просто-таки змушує спробувати Сангрію з полуницею, малиною або черешнею. Або навіть додати відразу всі улюблені ягоди в напій.
- 1 пляшка білого сухого вина
- 150 мл рому або коньяку
- 400-500 г свіжих ягід
- 2 великих зелених яблука
- 2 персика
- 1 лайм
- 3 ст. ложки цукру
Ягоди залий ромом або коньяком, додай сік лайма і цукор. Після того, як цукор розчиниться, додавай вино і нарізані кубиками яблука і персики. Відправ цей мультифруктовий мікс в холодильник на кілька годин. Подавай з льодом, а щоб полегшити міцність напою, можна додати содову або мінералку.
Тропічна: МАНГО, РОМ І АНАНАС
Цей рецепт Сангрії взяв усе найкраще від Пінаколада, але не обмежився цим. Секрет – в ігристому!
- 1 пляшка сухого шампанського
- 1 стиглий ананас
- 2 стиглих манго
- 150 мл білого рому
- мінералка або тонік
Мінімум складових – максимум смаку. Просто наріж всі фрукти невеликими кубиками і залий ромом і шампанським. Відправ в холодильник на кілька годин і розлий по келихах з льодом.
Тропічний настрій готовий!
Тонізуюча: ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ І ОГІРОК
І зовсім це не детокс-маска 🙂 , а дуже смачна освіжаюча Сангрія. Таке незвичайне поєднання смаків безперечно варто спробувати.
- 1 пляшка мускатного вина
- 400 мл зеленого чаю
- ½ склянки цукру
- 1 великий огірок
- 2 гілочки свіжої м’яти
Вино відразу постав в холодильник – воно знадобиться потім. Завари зелений чай, додай в нього цукор і дай йому охолонути. Почисти огірок від шкірки і наріж тоненькими скибочками. Додай огірок і м’яту в холодний зелений чай і відправ в холодильник на кілька годин.
Охолоджене вино змішай з огірково-м’ятною настоянкою за 20-30 хвилин до подачі. Пити таку Сангрію рекомендуємо традиційно з льодом.
Найшвидша: КАВУН, ДИНЯ І нічого зайвого
Що може бути смачніше стиглого кавуна або дині в розпал спекотного літа? Хіба що злегка хмільна, крижана Сангрія, приготована на їх основі.
- 1 пляшка ігристого вина або сидру
- 1 чашка нарізаної кубиками кавунової м’якоті
- 2 чашки нарізаної кубиками дині
- 1 гілочка свіжої м’яти
- сік половинки лайма
Змішайте сік лайма з листочками м’яти , а потім перемішайте з кубиками кавуна і дині. Цю сангрію можна не залишати на декількагодин в холодильнику – досить додати до фруктів льоду і залити охолодженим ігристим вином або сидром.