Такий компот закриваю щороку та більше. Апельсиновий мохіто на зиму

Компот із апельсинів із м’ятою можна закрити на зиму, а можна просто охолодженим пити одразу. Смак у цього компоту апельсиново-м’ятний, у сто разів кращий за Фанту і будь-який магазинний напій. Легко готується! Не пошкодуєте!

Нам знадобиться на 1-літрову банку:

  • цукор – 90 гр (+/-) (на ваш смак)
  • апельсин (великий) – 1/3 частина
  • м’ята-гілочка (10 см)
  • фрукти – будь-які (вишня, смородина, яблука, абрикоси, слива тощо) до смаку.

Приготування:

  1. Апельсин добре помити, розрізати на часточки завширшки ~0,5см. (якщо є кісточки – видалити).
    Також, добре помити інші фрукти та ягоди (у мене вишня, абрикос та чорна смородина). У абрикоса видалити кісточки, нарізати його часточками.
  2. Баночки заздалегідь простерилізувати. У банки викладаємо фрукти, потім порівну кладемо в кожну банку апельсин і по одній гілочці м’яти.
    Заливаємо в банки киплячу воду і просто накриваємо стерилізованими кришками. Залишаємо банки остигати (~до кімнатної температури).
  3. Коли вода в банках охолоне, зливаємо її в каструлю (якщо ви робите компот з одного і того ж фрукта, можна злити відразу з усіх банок. Оскільки у мене три різні смаки, цю процедуру я виконала окремо для кожної баночки).
    На одну банку (1 літр) додаємо 90г. (+ – за смаком) цукру. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли компот закипить, заливаємо в банку і закатуємо кришкою.
  4. Банки перевернути вгору сном, укутати рушником і залишити в теплому місці до повного остигання.

Компот готовий! Приємного для всіх апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: