Секрет ідеальної смаженої картоплі
від Denzhyttya
31 Січня, 2022
Ну хто не любить смажену картоплю? Розкажу зараз, як зробити смажену картоплю ще смачнішою – весь секрет у тому, щоб правильно її посолити.
Приготування:
- Думаю, рецепт всі знають: картоплю ріжемо соломкою або кому як більше подобається і смажимо на олії або на витопленому салі. За бажанням додаємо цибулю або часник, перець.
- Так ось, картоплю під час обсмажування потрібно перемішувати кожні 3-5 хвилин, але НЕ СОЛИТИ!
- Як тільки з’явиться рум’яна скоринка – а це зазвичай відбувається вже до кінця, коли картопля готова, ось тільки тоді можна посолити за смаком.
- Чому смажену картоплю солять наприкінці: тому що сіль не дає утворюватися рум’яній скоринці, картопля довше смажиться, погано просмажується – загалом виходить не завжди вдалою.
- А якщо смажити без солі, то картопля виходить рум’яна, апетитна, швидко смажиться.
- Саме тому сіль додаємо наприкінці, буквально за 1-2 хвилини до готовності. Начебто на перший погляд здається, що дрібниця, але насправді результат зовсім різний. Ось чому смажену картоплю солять наприкінці.
Джерело:
zhyttia.com.ua