Секрет ідеальної смаженої картоплі

Ну хто не любить смажену картоплю? Розкажу зараз, як зробити смажену картоплю ще смачнішою – весь секрет у тому, щоб правильно її посолити.

Приготування:

  • Думаю, рецепт всі знають: картоплю ріжемо соломкою або  кому як більше подобається і смажимо на олії або на витопленому салі. За бажанням додаємо цибулю або часник, перець.
  • Так ось, картоплю під час обсмажування потрібно перемішувати кожні 3-5 хвилин, але НЕ СОЛИТИ!
  • Як тільки з’явиться рум’яна скоринка – а це зазвичай відбувається вже до кінця, коли картопля готова, ось тільки тоді можна посолити за смаком.
  • Чому смажену картоплю солять наприкінці: тому що сіль не дає утворюватися рум’яній скоринці, картопля довше смажиться, погано просмажується – загалом виходить не завжди вдалою.
  • А якщо смажити без солі, то картопля виходить рум’яна, апетитна, швидко смажиться.
  • Саме тому сіль додаємо наприкінці, буквально за 1-2 хвилини до готовності. Начебто на перший погляд здається, що дрібниця, але насправді результат зовсім різний. Ось чому смажену картоплю солять наприкінці.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: