Швидке дріжджове тісто

Скільки начинки в пиріжок не поклади, а головне тісто, особливо якщо це здобні пиріжки. Незважаючи на те, що в нього майже ніколи не кладуть приправи, є спосіб зробити його смак неповторним! Ділимося з вами рецептом здобного тіста та секретами його використання у готуванні, які забезпечать йому м’якість та дозволять довго не черствіти.

Це просте дріжджове тісто готується дуже швидко, від сили 10 хвилин. Не потрібно додатково вимішувати, виганяти повітря за допомогою качалки або чекати, коли прокинуться дріжджі. До того ж, воно виходить дуже пишним (максимально).

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 700 г
  • Вода 350 мл
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія 4 ст. л.
  • Вершкове масло 80 г
  • Дріжджі 33 г

Приготування:

  1. Дріжджі дістаньте з холодильника і залиште за кімнатної температури, щоб вони прогрілися. Поставте духовку розігріватися при 180 градусах.
  2. Налийте воду в каструлю і поставте на вогонь, розтопіть у ній вершкове масло|мастило| (можна замінити 4 ст. л. соняшникового під час посту) і приберіть з плити. Дайте охолонути до теплої температури, додайте дріжджі, сіль, цукор, малого соняшникове і перемішайте.рецепт дріжджового тіста
  3. Перелийте рідку суміш у глибоку миску, просійте туди борошно і замісіть м’яке пружне тісто.
  4. Не чекаючи, поки тісто підніметься, сформуйте бажану випічку, викладіть її на деко і випікайте 10 хвилин за відкритими дверцятами духовки, а потім 30 хвилин за закритою.як приготувати дріжджове тісто

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: