Шарлотка яблучна зі сливками
23 Вересня, 2020
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 1 лимон
- 5 великих слив
- 4 яйця
- 60 г цукру
- 130 г борошна
- 100 мл вершків 20-ти відсоткової жирності
- дрібка солі
- ванільний цукор, цукрова пудра, кориця – для прикрашання
Приготування:
- Духовку розігріти до 190 градусів.
- Яблука очистити від шкірки і серцевини, порізати дрібними кубиками. Збризнути їх лимонним соком, посипати ванільним цукром і тертою цедрою лимона. Додати половинки слив.
- Муку просіяти, додати яйця, перемішати вінчиком. Поступово влити вершки, додати цукор, сіль, все збити міксером. Додати яблука, сливи і перемішати.
- Викласти тісто в змащену форму або вистелену пергаментом, розрівняти і випікати 35-40 хвилин.
- Вийняти з духовки, охолодити, посипати цукровою пудрою, а боки – корицею.