Шарлотка з ванільним кремом
від Denzhyttya
24 Серпня, 2021
Це не класичний варіант, але він мені подобається набагато більше. Пісочне тісто, карамелізовані яблука і ніжний ванільний пудинг з’єднуються і створюють витвір кондитерського мистецтва. Більш того, шарлотка з кремом виходить куди цікавіше і смачніше. Ділюся рецептом-знахідкою!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 350 г
- розпушувач 10 г
- сіль 1 дрібка
- Цукрова пудра 150 г
- Вершкове масло 270 г
- яйце 4 шт.
- яблуко 5 штук.
- цукор 50 г
- кориця 10 г
- молоко 750 мл
- Ванільний цукор 10 г
- Кукурудзяний крохмаль 70 г
Приготування:
- Змішайте борошно з 200 г м’якого вершкового масла. Додайте 70 г цукрової пудри, розпушувач, сіль і яйце, замісити тісто. Розділіть тісто на дві половини. Одну відправте в холодильник на 25 хвилин, а другу – в морозильну камеру на той же час.
- Застеліть деко пергаментом і натріть шматок тіста з морозилки на крупній тертці.
- Щоб приготувати начинку, змішайте очищені і нарізані яблука з цукром і корицею. Нагрівайте інгредієнти на сковороді, поки яблука не карамелізуються. Приготовану начинку викладіть на тісто.
- Змішайте яйця, що залишилися і цукрову пудру, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідності. Влийте цю суміш в каструлю з молоком на вогні. Нагрівайте інгредієнти до кипіння, постійно помішуючи. Коли крем загусне, зніміть його з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте і дайте охолонути.
- Викладіть пудинг на яблука, розподіліть його рівномірно. Зверху натріть другий шматочок тіста. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 ° С.
За бажанням можна посипати пиріг цукровою пудрою перед подачею.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya