Що приготувати з дині: ТОП-5 літніх рецептів

Що приготувати з дині: ТОП-5 літніх рецептів

У серпні починається сезон дині. Незважаючи на низьку калорійність, цей фрукт містить велику кількість корисних для здоров’я речовин. Серед них – вітаміни A і С, бета-каротин, калій і клітковина

Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром:

Крім традиційних десертів – морозива, сорбе, желе, варення, з дині можна приготувати безліч смачних страв, і не тільки солодких. Ми поділимося з вами найкращими рецептами.

Холодний динний суп з лаймом

76aad19ea9dce23c3f09623954da933c
Динний суп Фото: depositphotos.com

Час приготування:

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 стигла диня
  • 1/2 шт. лайма
  • 2 ст. л. сухого хересу
  • 6-8 великих листочків м’яти
  • 2 ст. л. оливкового масла Extra Virgin

Рецепт приготування:

  1. Очистіть диню від скоринки і насіння. Наріжте отриману м’якоть на шматочки, збийте близько п’яти хвилин в кухонному комбайні або блендері в пишну пінисту масу.
  2. Перелийте в миску, додайте сік, вичавлений з половинки лайма, нарізані дрібною соломкою листочки м’яти, сухий херес. Приправте за смаком.
  3. Поставте суп у холодильник мінімум на 2-3 години. При подачі суп збризніть оливковою олією.

Салат з динею і прошутто

43_ls.1534769096
Салат з дині і прошутто Фото: pixabay.com

Час приготування:

Інгредієнти на 2 порції:

  • 200 г м’якоті дині без шкірки і кісточок
  • 100 г прошутто
  • 100 г руколи
  • сік половини лимона
  • 100 г салату корн
  • 1 стебло майорану
  • 50 мл оливкової олії
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м’якоть дині кубиками, а шинку – тонкими скибочками.
  2. Вимиті салат корн і рукколу красиво розкладіть на блюді.
  3. Свіжовичавлений лимонний сік змішайте з оливковою олією і додайте сіль, перець за смаком.
  4. На листя салату помістіть шматочки дині і шинки. Полийте салат заправкою, додайте майоран. Подавайте відразу ж після приготування.

Сирні кекси з динею

Фото: Pixabay Час приготування:

Складові:

Для кексів:

  • 450 г жирного сиру
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 ст. л. молока
  • 6 ст.л. пюре зі свіжої дині
  • 2 великих яйця
  • 1/4 склянки розтопленого несолоного масла
  • 3/4 склянки манної крупи
  • 3/4 склянки пшеничного борошна
  • 2 ч. л. ванілі
  • 1 ст. л. розпушувача

Для глазурі:

  • 1 стакан вершкового масла
  • 3 склянки цукрової пудри
  • 2 ч. л. ванілі
  • 3 ст. л. дрібно нарізаної дині

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте сир, цукор, молоко, яйця і пюре, зроблене з дині (будь-яким зручним вам способом).
  2. В окремій ємності змішайте розтоплене масло, манку, борошно, ваніль і розпушувач. З’єднайте обидві суміші.
  3. Заповніть тістом форми для випікання кексів на три чверті. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин. Готовність можна перевіряти зубочисткою – вона повинна виходити сухою.
  4. Поки кекси готуються, зробіть глазур. Для неї збийте м’яке масло протягом трьох хвилин на високій швидкості. Додайте до нього цукрову пудру, продовжуючи збивати до повного змішування. Туди ж додайте ваніль і диню, перемішайте.
  5. Викладіть на готові охолоджені кекси і подавайте. Можна прикрасити кульками свіжої дині.

Варення з дині з ваніллю

melon-2742741_960_720_01
Варення з дині Фото: pixabay.com

Час приготування:

  • більше трьох годин

Складові:

  • 850 г м’якоті дині
  • 950 г цукру
  • щіпка ваніліну
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 200 мл гарячої води]

Рецепт приготування:

  1. Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М’якоть наріжте кубиками.
  2. Додайте в окріп і варіть протягом 7 хвилин. Відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Дайте рідини стекти.
  3. Розчиніть цукор в 200 мл гарячої води. Залийте отриманим сиропом диню і залиште на 5 годин.
  4. Доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин. Залиште на 7 годин.
  5. Знову доведіть до кипіння, додайте лимонний сік і ванілін.
  6. Перелийте гаряче варення в стерилізовані банки і закрийте.

Напій з дині з м’ятою

56_ls.1532534387
Напій з дині Фото: pixabay.com

Час приготування:

Складові:

  • 1 солодка диня
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 лимони
  • кілька гілочок м’яти

Спосіб приготування:

  1. Диню очистіть від шкірки і насіння, наріжте середніми кубиками.
  2. М’яту помийте, зніміть листочки з гілочок і порвіть руками.
  3. З лимонів вичавіть сік, процідіть від кісточок.
  4. Додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до отримання однорідного коктейлю.
  5. Скуштуйте, за бажанням додайте ще трохи цукру. Якщо коктейль вийде занадто густим, його можна розвести фруктовим соком (персиковим, апельсиновим, ананасовим).
  6. Готовий напій перелийте в стакани і подавайте з трубочкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: