Шоколадне мармурове печиво з тріщинами
від Denzhyttya
27 Грудня, 2020
Обов’язково приготуйте, воно неймовірно смачне! І діти, і дорослі будуть в захваті! Ви можете готувати відразу подвійну порцію, так як з’їдається це печиво моментально!
Готувати просто, з доступних продуктів.
Смачне шоколадне печиво, м’яке всередині і з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- 100 гр. – чорний шоколад з вмістом какао 50-75%
- 30 гр. – вершкове масло
- 1 шт. – яйце
- 45 гр. – цукор
- 10 гр. – ванільний цукор (або за смаком)
- 15 гр. – какао
- 85 гр. – пшеничне борошно
- 1/8 ч. ложки – сіль
- 3 гр. – розпушувач для тіста
- 50 гр. – цукрова пудра
Приготування:
- Підігріємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані масло з шоколадом, і перемішаємо разом до однорідного стану.
- Куряче яйце, цукор і ванільний цукор збиваємо міксером до однорідного стану.
- Додаємо суміш з шоколаду з маслом кімнатної температури. Перемішаємо міксером до однорідного стану.
- Додаємо просіяне борошно з розпушувачем для тіста, какао і дрібку солі.
- Вимісимо акуратно тісто лопаткою, воно повинно стати однорідне і еластичне.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1-2 години.
- Дістаємо тісто з холодильника, і починаємо формувати печиво.
- Робимо кульки розміром приблизно 3 см в діаметрі.
- Набираємо ложкою тісто, пресуємо в долонях в грудку, і скочуємо кульку.
- Готову кульку обвалюють у цукровій пудрі.
- Обвалюють добре, що б вона була вся біла, струшувати пудру не треба, тоді в готовому вигляді, коли печиво спечеться , вони будуть більш красиві.
- Так формуємо все печиво.
- Деко застилаємо папером для випічки, в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10-12 хвилин випікаємо печиво .
- Воно красиво потріскається. Зверху буде легка скоринка, а всередині воно буде м’яке.
- Даємо печиву охолонути і можна їсти!
Докладний процес приготування печива дивіться у відео-рецепті:
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya