Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
Покроковий рецепт, як просто приготувати Шоколадний крем без яєць і молочних продуктів. Крем виходить дуже смачним, ніжним, легким, повітряним, в міру солодким.
Готується крем легко і досить швидко. Крем підходить для приготування тортів, тістечок, рулетів, капкейков.
Інгредієнти:
- 400 грам – кокосове молоко
- 150 грам – цукор (7,5 ст. Ложок)
- 50 грам – кукурудзяний крохмаль (3 ст. Ложки)
- 70 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%
- 280 грам – кокосові вершки
Кукурудзяний крохмаль можна замінити пшеничним борошном.
Приготування:
- Кокосове молоко треба заздалегідь поставити в холодильник.
- Дістаємо кокосове молоко з холодильника, не перемішуючи, знімаємо верхній шар – вершки. Для приготування крему потрібно 280 грам кокосових вершків. З одного баночки об’ємом 400 мл, я знімаю 140 грам вершків.
- Вершки перемішуємо з прозорою рідиною в банці. З цього молока будемо готувати крем.
- У каструлю виливаємо 400 грам кокосового молока.
- Висипаємо 150 грам або 7,5 ст. ложок цукру.
- 50 грам або 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю перемішуємо до однорідного стану, не збиваємо. Ставимо варитися на плиту.
- Варимо на середньому вогні, постійно перемішуючи лопаткою.
- Як тільки маса починає згущуватися, міняємо лопатку на віночок, робимо вогонь мінімальним, і постійно перемішуючи, доводимо масу до кипіння.
- Коли маса закипить, вона стане густа як пудинг. Знімаємо з вогню.
- У гарячу заварну основу додаємо 70 грам чорного шоколаду з вмістом какао 70%.
- Перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Заварна основа готова, її треба охолодити.
- Для цього я ставлю каструлю в миску з холодною водою і льодом, і постійно перемішую, щоб маса швидше охолола і не утворювалася скориночка.
- Заварну основу треба охолодити до кімнатної температури.
- Якщо ви заварну основу готуєте заздалегідь і не плануєте відразу готувати крем, то її треба накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник.
- Перед приготуванням крему заварну основу треба дістати з холодильника заздалегідь, і дати їй зігрітися до кімнатної температури.
- 280 грам кокосових вершків взбити міксером, до повітряного стану.
- Заварну основу, перед тим як з’єднувати з вершками, треба добре збити міксером.
- На максимальних обертах міксера збиваємо заварну основу, вона повинна стати м’яка, однорідна.
- Далі в вершки будемо поступово додавати заварну основу, і збивати на максимальних обертах міксера до однорідного стану.
- Додаємо ложку заварної основи.
- І збиваємо до однорідного стану. Ще ложку.
- Знову збиваємо до однорідного стану.
- Так поступово з’єднуємо всю заварну основу з вершками.
- Ось такий повітряний, ніжний крем виходить.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки