Шоколадний медовик

Вже одне слово «медовик» – насолода для вух, що і говорити про божественний смак такого десерту. Крім темних коржів в рецепті шоколадного медовика є ще один приголомшливий бонус – прошарок з чорносливу. Сушені плоди діляться не тільки смаком, але і ароматом, який ні з чим не сплутати. Простий рецепт і дивовижний результат! Так чому б не приготувати?

Інгредієнти:

  • яйце 5 штук.
  • мед 5 ст. л.
  • цукор 470 г
  • Пшеничне борошно 300-350 г
  • Какао-порошок 30 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • сіль дрібка
  • сметана 600 г
  • чорнослив 100 г
  • курага 100 г
  • Вершкове масло 20 г

Приготування:

  1. Щоб приготувати медовик з чорносливом, змішайте борошно з какао, сіллю і розпушувачем.
  2. Окремо збийте яйця з 270 г цукру до повного розчинення кристалів і утворення пишної піни.
  3. Додайте до яєчної маси мед. Продовжуючи збивати, всипте в кілька підходів борошно і замісіть тісто, як на млинці.
  4. Змастіть роз’ємну форму вершковим маслом. Перенесіть в неї тісто. Випікайте 40-50 хвилин при 180 ° С.тісто для медовика
  5. Крупно наріжте чорнослив і курагу. Збийте сметану з 200 г цукру.як збити сметанний крем
  6. Коли бісквіт охолоне, дістаньте його з форми і розріжте на 3-4 коржа.
  7. Змастіть коржі кремом, додаючи також чорнослив і курагу в якості прошарку.як спекти медовик

Багатьом може здатися, що медовик зі сметанним кремом – занадто простий десерт. Але всього один маленький шматочок змінить уявлення найзапеклішого скептика. Не бійтеся додати трохи волоських горіхів для ще більш ідеального смаку. Хоча, куди ще краще?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: