Шоколадний медовик
від Denzhyttya
13 Вересня, 2021
Вже одне слово «медовик» – насолода для вух, що і говорити про божественний смак такого десерту. Крім темних коржів в рецепті шоколадного медовика є ще один приголомшливий бонус – прошарок з чорносливу. Сушені плоди діляться не тільки смаком, але і ароматом, який ні з чим не сплутати. Простий рецепт і дивовижний результат! Так чому б не приготувати?
Інгредієнти:
- яйце 5 штук.
- мед 5 ст. л.
- цукор 470 г
- Пшеничне борошно 300-350 г
- Какао-порошок 30 г
- розпушувач 1 ч. л.
- сіль дрібка
- сметана 600 г
- чорнослив 100 г
- курага 100 г
- Вершкове масло 20 г
Приготування:
- Щоб приготувати медовик з чорносливом, змішайте борошно з какао, сіллю і розпушувачем.
- Окремо збийте яйця з 270 г цукру до повного розчинення кристалів і утворення пишної піни.
- Додайте до яєчної маси мед. Продовжуючи збивати, всипте в кілька підходів борошно і замісіть тісто, як на млинці.
- Змастіть роз’ємну форму вершковим маслом. Перенесіть в неї тісто. Випікайте 40-50 хвилин при 180 ° С.
- Крупно наріжте чорнослив і курагу. Збийте сметану з 200 г цукру.
- Коли бісквіт охолоне, дістаньте його з форми і розріжте на 3-4 коржа.
- Змастіть коржі кремом, додаючи також чорнослив і курагу в якості прошарку.
Багатьом може здатися, що медовик зі сметанним кремом – занадто простий десерт. Але всього один маленький шматочок змінить уявлення найзапеклішого скептика. Не бійтеся додати трохи волоських горіхів для ще більш ідеального смаку. Хоча, куди ще краще?
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки