Краківське печиво

Замість мигдалю можете використовувати фундук або волоські горіхи. Вони відмінно підходять для цього десерту. У арахісу досить насичений смак, урівноважте його трохи більшою кількістю солі.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 140 г
  • Цукрова пудра 40 г
  • Вершкове масло 60 г
  • жовтки 1 шт.
  • мигдальний екстракт за смаком
  • розпушувач 1 трісок.
  • сіль 1 трісок.
  • яєчні білки 2 шт.
  • цукор 130 г
  • мигдаль 70 г

Приготування:

  1. Для пісочної основи розітріть до пишності м’яке вершкове масло з цукровою пудрою. Додайте жовток, краплю мигдальної есенції, збийте. 100 г борошна просійте з розпушувачем і додайте до масляної суміші. Зберіть масу в коло, оберніть плівкою і відправте в холодильник на пару годин.
  2. Тісто розкачати між двох листів пергаменту в пласт товщиною 5 мм. Перекладіть на деко, наколіть виделкою по всій площі, відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Корж буде готовий через 7 хвилин.Пісочне тісто
  3. Мигдаль прожарити на сухій сковороді, охолодіть, а потім подрібніть в комбайні у велику крихту. Можете скористатися качалкою.як зробити миндальную крихту
  4. У сотейнику білки збийте до стійких піків, додайте цукор і мигдалеву крихту. Поставте сотейник на вогонь, при безперервному помішуванні доведіть вміст до кипіння. Злегка остудіть масу, порціями вмішайте решту 40 г борошна.як заварити білки
  5. Розподіліть білково-горіхову масу по поверхні коржа, залиште на 20 хв. Температуру в духовці знизьте до 160 градусів, відправте туди корж на 20-25 хв. Відразу ж, коли дістанете пиріг  з духовки ,розріжте пласт на порційні шматочки.краківське печиво

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: