Шоколадний торт «Ніченька»

Якщо ти любиш випічку і шоколад, то сьогодні ми  поділимося досить хорошим рецептом. Ним поділилася Світлана Писанко на своєму каналі. Нам рецепт дуже сподобався, тому ми вирішили пооділитися цим рецептом з вами.

Інгредієнти:

Інгредієнти для тіста

  • 200 г борошна
  • 5 яєць
  • 250 г цукру
  • 35 г какао
  • 100 мл води
  • 130 мл рослинного масла
  • 5 г розпушувача
  • 0,5 ч. л. солі

Інгредієнти для крему

  • 500 мл вершків
  • 200 мл сметани
  • 150 г цукрової пудри
  • щіпка ваніліну

Приготування:

  1. У невеликий сотейник висипте какао і більшу частину цукру, але не весь. Також додайте воду і рослинне масло.
  2. Далі поставте сотейник на вогонь, постійно помішуйте масу віночком. У результаті повинна вийти однорідна рідка шоколадна маса.
  3. Поки рідина охолоджується, потрібно просіяти борошно. Потім її потрібно перемішати разом з сіллю і розпушувачем. На цьому етапі можете  включати духовку для розігріву.
  4. Тепер будемо збивати яйця. Для цього спочатку змішуйте їх на невеликій швидкості, потім поступово її збільшуйте і додавайте цукор, що залишився. яєчна маса повинна збільшитися в обсязі в 3-4 рази.
  5. Потім потрібно тонкою цівкою влити шоколадну рідину в яйця і перемішати міксером на найменшій швидкості. Повинна вийти дуже повітряна маса.
  6. Далі в неї потрібно поступово вмішувати все борошно лопаткою до отримання однорідної маси без грудочок. Тісто не повинно довго стояти, його потрібно відразу ж перекласти в форму для випічки діаметром 24-26 см.
  7. Випікати бісквіт потрібно при 180 градусах 40-45 хвилин. Обов’язково перевірте його готовність дерев’яною шпажкою, на ній не повинно залишатися тісто.
  8. Коли бісквіт повністю охолоне, його потрібно вийняти з форми. Нехай добре охолоне.

Крем для торта

  1. Поки чекаємо охолодження тіста, приготуємо крем. Вершки потрібно збити міксером, вони трохи збільшаться в обсязі.
  2. Коли вершки почнуть густіти, додайте до них цукрову пудру і перемішайте масу міксером ще раз.
  3. Після цього потрібно поступово додавати сметану і збивати міксером. Крем повинен вийти густим і щільним.
  4. Далі збираємо торт. Після повного охолодження бісквіта його потрібно розрізати на 3 коржі.
  5. Далі в формі для торта викладаємо коржі, по черзі перемазуючи їх кремом. Зверху торт можна прикрасити тертим шоколадом і дрібно нарізаними горіхами.

Ось такий  смачний і простий шоколадний торт у нас вийшов.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: