Шоколадний торт Рижанка: ніжний, м’який, просочений. Просто та швидко готується
від Denzhyttya
19 Січня, 2022
Ніжний, м’який, просочений і пухнастий, шоколадний торт ідеально виглядатиме на святковому столі.
Інгредієнти:
- борошно, 180 г
- какао, 5 ст. л
- цукор, 7 ст. л
- сіль дрібку
- сода, 1,5 ч.л
- молоко тепле, 220 г
- олія соняшникова, 9 ст.л
- оцет 1 ст.л
- яйця, 3 шт
Для приготування крему необхідно:
- чорний шоколад, 120 г
- цукрова пудра, 6 ст.л
- какао, 3 ст. л
- жирна сметана або йогурт, 500 г
- к0ньяк або бренді за смаком та бажанням
Приготування:
- Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, сіль та цукор, соду.
- Вливаємо в масу тепле молоко, олію і вбиваємо яйця. Добре вимішуємо тісто і вливаємо оцет або лимонний сік. Маса повинна бути густою, але стікаючою з ложки.
- Ділимо тісто на 2 частини і розливаємо по двом формам, заздалегідь застелених пергаментом.
- Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.
- Можна просто випікати прямокутні коржі, тільки доведеться їх розрізати і рівняти краї.
- Збиваємо охолоджену сметану з пудрою, всипаємо какао і збиваємо.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо боки, поливаємо глазур’ю з розтопленого шоколаду та прикрашаємо за смаком.
- Відправляємо торт у холодильник на 6 – 8 годин.
Торт виходить дуже ніжний, просочений, ароматний і шоколадний.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua