Швидкі булочки-рогалики з сиром та зеленню. Тісто на кефірі: завжди добре виходить і пропікається
від Denzhyttya
17 Листопада, 2021
Ситні, ароматні та дуже смачні рогалики з листкового тіста з начинкою із сиру та зелені. Тісто на кефірі завжди добре виходить і добре пропікається.
Інгредієнти:
- кефір, 240 мл
- яйця, 1 шт та 1 для змащення
- сіль, 1.5 ч.л
- цукор, 2 ст.л
- борошно, 510 г
- вершкове масло або маргарин, 180 г + 40 г
- розпушувач, 1 пакетик
- дріжджі сухі, 7 г
- сир, 120 г
- зелень
Приготування:
- Кефір кімнатної температури змішуємо із цукром, сіллю, яйцем.
- Кисломолочний продукт можна купувати будь-який, не обов’язково кефір.
- Борошно просіюємо і змішуємо з дріжджами, розпушувачем, додаємо кубики охолодженого вершкового масла і перетворюємо масу в крихту.
- Змішуємо крихту та рідку основу, вимішуємо тісто. Маса буде липкою, але коли вона постоїть 15 хвилин, накритою, вона стабілізується. Ділимо тісто 3 частини.
- Сир натираємо і змішуємо із нарізаною зеленню.
- Розкачуємо кожну частину в пласт, змащуємо розтопленим вершковим маслом та посипаємо тертим сиром із зеленню.
- Ріжемо пласт на трикутники і скачуємо рогалики.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики, змащуємо збитим яйцем.
- Випікаємо при 160 градусах близько 35 хвилин.
Вони виходять м’якими, пишними та ніжними, шаруватими за рахунок додавання в тісто розпушувача та дріжджів одночасно.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua