Швидкі рогалики з повидлом до чаю: моментальне тісто на мінералці
від Denzhyttya
4 Серпня, 2020
Дуже простий рецепт з банальним набором продуктів, серед яких немає молока і яєць. В якості начинки беріть все, що вам до душі.
Інгредієнти:
- олія рослинна – 12 склянки
- борошно – 2 склянки
- сіль – щіпка
- цукор – 1 ст.л
- вода мінеральна з газом – 12 склянки
- джем або варення – 1 – 2 склянки
Приготування:
- Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
- З’єднуємо сіль і цукор, вливаємо мінералку, рослинну олію і змішуємо міксером.
- Борошно просіваємо і порціями додаємо в рідку основу. Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, не забивайте його борошном інакше тісто в рогаликах не підніметься так, як потрібно.
- Залишаємо тісто на 10 – 15 хвилин, накривши його рушником.
- Розкачуємо з тіста пласт товщиною близько 5 мм і ріжемо його на трикутники. На широкий край кладемо начинку і звертаємо рогалики.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики.
- Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів, час готування – 25 хвилин.
Порада: варення або джем повинні бути густими, щоб не розтікалися (можна додати 1-2 ч.ложки крохмалю до джему), візьміть макову начинку. Щоб рогалики вийшли не тільки смачними, але і красивими, змастіть їх збитим яйцем і за бажанням, посипте маком сухим або кунжутом.
Джерело:
mandarynka.com.ua