Швидкий заливний пиріг з цибулею та яйцем на кефірі
12 Червня, 2022
Найніжніше ароматне тісто та смачна, соковита начинка з вершковим присмаком – це неймовірно смачна та швидка випічка, пальчики оближеш! Запевняю вас, рідні точно оцінять – як і ви, адже метушня з тістом зведена до мінімуму, навіть руки не забрудните.
Чому з яйцем та цибулею? Тому що зараз настав сезон зеленої цибулі. Соковитої, солодкої, ніжної – коли, як не зараз, її їсти?
Інгредієнти:
На півлітра кефіру (знежирений не купуємо) беремо
- Маленький пакетик розпушувача
- По половині чайної ложки солі та цукру
- Два курячі яйця
- Близько 350 г борошна. Залежно від властивостей знадобиться трохи більше або менше.
Для начинки:
- Пару гарних пучків свіжої зеленої цибулі
- 4 зварених круто яйця
- Солі за смаком
- Шматок вершкового масла – близько 50-60 грам.
Приготування:
- Готуємо начинку: цибулю ріжемо дрібніше, яйця грубше, суміш змішуємо в мисці, солимо. Викладаємо на сковорідку і готуємо10 хвилин на вершковому маслі. Цибуля не повинна залишатися надто м’якою Начинка готова!
- Збийте яйця разом із сіллю та цукром до появи піни. Додаємо кефір, не виключаючи блендер.
- У добре збиту масу додаємо розпушувач, чекаємо хвилин п’ять, щоб з’явилися характерні бульбашки в тісті.
- В останню чергу додаємо борошно і акуратно вмішуємо його в масу. У результаті має вийти густе тісто, як на оладки.
- Далі все просто: в антипригарну форму виливаємо більшу частину тіста, вирівнюємо, зверху укладаємо начинку та виливаємо залишки тіста. Розрівнюємо лопаткою – і в духовку. На цьому ж етапі багато господинь розсипають по поверхні майбутнього пирога жменьку кунжуту – для прикраси виробу та для посилення смаку.
- Випікати близько сорока хвилин при 180 градусах. Готовність можна перевірити зубочисткою чи шпажкою.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua