Інгредієнти:
- 2 курячих яйця;
- 2 плавлених сирка ( гарної якості 200 гр) ;( можна “Філадельфія” або ” Фета”)
- 100 г вершкового масла;
- 1 зубчик часнику;
- 70 г майонезу;
- 2 великі морквини;
- одна куряча грудка;
- 15 мл оливкової олії;
- рослинна олія, сіль, цукор, паприка, яблучний оцет;
- листочки базиліка і гвоздика – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Обжарюємо цілу курячу грудку на повільному вогні на вершковому маслі до готовності . Поперчіть, посоліть за своїм смаком. Відставте охолоджуватись. Після того як грудка охолоне , наріжне на маленькі шматочки .
- Беремо половину охолодженого вершкового масла і охолоджений плавлений сирок ,натираємо на крупній тертці. Якщо ж ви взяли “Філадельфія” чи “Фета” ” , то просто розімніть сир виделкою .
- Великі курячі яйця відварюємо до готовності, повністю охолоджуємо, також натираємо на крупній тертці.
- Додаємо порізану курячу грудку , подрібнені яйця до сиру і масла.
- Великий зубчик часнику очищаємо, пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці.
- Додаємо майонез який вам подобається. Ретельно перемішуємо, пробуємо, за смаком солимо і перчимо.
- Змішуємо інгредієнти суміші.
Тепер займемося «мандариновою шкіркою» нашої сирної закуски. Свіжу моркву натираємо на дрібній тертці. У сковороду кладемо вершкове масло, додаємо рослинну олію, кладемо моркву. За смаком солимо, насипаємо 1 чайну ложку цукрового піску, додаємо 2 чайні ложки яблучного оцту. Смажимо морквину до м’якості, помішуючи, щоб не пригоріла . Готова морква за смаком нагадує ту, що готують для риби під маринадом.
Охолоджений суміш ділимо на 5-6 невеликих порцій, руки змащуємо рослинною олією, скачуємо кульки з суміші, викладаємо на дошку.
Моркву повністю охолоджуємо. Кладемо на долоню 3 чайні ложки смаженої моркви, потім кульку салату, старанно обвалюємо кульку-сирну закуску в моркві з усіх боків.
Листочки з базиліку вставляємо в мандаринки зверху.
Поруч з листочками встромляємо гвоздику. До подачі тримаємо сирну закуску в холодильнику.
Смачного !
До речі, якщо любите гострі закуски, то в салат можна додати дрібно порізаний стручок чилі і приправити порошком копченої паприки, вийде зовсім інша історія. А ще в середину «мандаринки» можна вкласти оливку або скибочку маринованого огірочка.