Скумбрія в сметанно-гірчичному соусі, запечена з цибулею
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
Запечена скумбрія часто виходить сухою, з гіркуватістю і своїм особливим ароматом. Приготувавши скумбрію в простому сметанно-гірчичному соусі, ви здивуєтеся, наскільки ця риба може бути смачною.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 700 г (2 шт.)
- Цибуля ріпчаста фіолетова – 100 г (1/2 шт.)
- Сметана – 100 г
- Гірчиця столова – 1 ч. ложка
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Перець мелений (суміш перців) – 1/5 ч. ложки
Для подачі (за бажанням):
- Лимон – 50 г (1/2 шт.)
- Кунжут (насіння) – 1 ч. ложка
- Петрушка свіжа – пару гілочок
Приготування:
- Рибу заздалегідь розморозьте. У мене цибуля фіолетова, але можна взяти звичайну ріпчасту. Приготуйте соус для риби. Для цього змішайте в глибокій тарілці сметану, гірчицю, сіль та суміш перців.
- Скумбрію підготуйте до запікання. Видаліть голову і хвіст, розріжте черевце і видаліть нутрощі. Дуже важливо видалити абсолютно все з черевця ,щоб скумбрія не гірчила. Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
- Наріжте рибу порційними шматочками товщиною 2-2,5 см. Очищену цибулю наріжте кільцями або півкільцями, якщо цибулина велика. Лимон наріжте часточками для подачі.
- Підготуйте форму для запікання (або лист), вистеліть її пергаментом. Кожен шматочок риби ретельно вмочіть у соус з усіх боків.
- Шматочки риби в соусі відразу викладайте у форму на пергамент, чергуючи їх із півкільцями цибулі та притискаючи один до одного. Вийде форма риби, але без голови та хвоста.
- Запікайте скумбрію в духовці, розігрітій до 180 градусів, 40 хвилин (орієнтуйтеся на особливості духовки).
- Акуратно перемістіть запечену скумбрію разом із цибулею на тарілку, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню петрушки або кропу та часточками лимона. Можна присипати скумбрію кунжутом, він добре поєднується з рибою.
Скумбрію в сметанно-гірчичному соусі, запечену з цибулею, можна приготувати напередодні свята, в холодному вигляді вона також варта святкового столу.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua