Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт

Скумбрія в томатному маринаді виходить у рази смачнішою. Повірте на слово, а краще приготуйте та перевірте. Томатне заливання підходить не тільки для маринування скумбрії. Її кисло-солодкий смак чудово поєднується з оселедцем, кальмарами і навіть мідіями.

Маринувати скумбрію можна не лише шматочками, а й у вигляді філе. Зробіть надріз по спинці тушки та витягніть хребет. Окремо пінцетом дістаньте реберні кістки, які залишилися. Цю маніпуляцію легше проводитиме з напіврозмороженою рибою.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Чорний перець (горошком) – 10–12 шт.
  • Перець запашний – 10-12 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Оцет – 50 мл
  • Соняшникова олія – 150 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 4 ст. л.

Приготування:

  1. Розморожену рибу випотрошіть, відріжте голови та плавники. Ретельно промийте тушки зсередини і наріжте на порційні шматки товщиною 1,5-2 см. Тонкі шматочки краще просочяться маринадом.Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт
  2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Половину нарізаної цибулі покладіть на дно ємності, в якій маринуватимете рибу. Після цього впритул викладіть шматочки риби. Зверху покрийте рибу шаром цибулі, яка залишилася.Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт
  3. Маринад. У сотейник покладіть лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець горошком, по жмені коріандру та гірчиці у зернах. Влийте соняшникову олію та кетчуп, додайте сіль.
  4. Вміст сотейника перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, через 20-30 секунд зніміть із вогню. Влийте оцет 9% і додайте мед. Ще раз перемішайте маринад і залиште приблизно на годину, щоб охолов.Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт
  5. Повністю охололим маринадом залийте рибу із цибулею. Маринад має повністю покрити рибу. Лоток щільно закрийте та відправте в холодильник. За добу закуска буде готова.Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт

Якщо риба ще день-два постоїть у холодильнику, то стане лише смачнішою. Сподіваємось, рецепт вам сподобався. Залишайте свої враження у коментарях!Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: