Смачна страва на кожен день: рис з кабачками і помідорами
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
Якщо у вас залишився з учорашнього дня рис, то часу на приготування вам знадобиться буквально мінімум. За рахунок додавання копченої паприки кабачки знаходять приголомшливий аромат, ніби з мангалу. А хмелі-сунелі надають рису грузинські нотки. Поєднання незрівнянне. Рекомендую всім спробувати.
Інгредієнти:
- 120 гр відвареного рису
- 1 кабачок
- 1 помідор
- 2 столові ложки соняшникової олії
- половина чайної ложки копченої паприки
- половина чайної ложки хмелі-сунелі
- 1 зубчик часнику
- 30 гр волоського горіха
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- 30 гр твердого сиру
Приготування:
- В першу чергу в окремій ємності об’єднуємо відварений рис, подрібнені волоські горіхи, ложку олії, хмелі-сунелі і часник, попередньо продавлений через прес. Солимо до смаку і добре перемішуємо. Після чого перекладаємо все в форму для запікання і рівномірно розрівнюємо.
- Тепер вимиваємо і обсушуємо кабачок. Зрізаємо хвостики і нарізаємо кружечками. Потім солимо і залишаємо на деякий час. Після чого рівномірно присипаємо копченою паприкою.
- Такою ж формою ріжемо томат. Тепер, чергуючи ці інгредієнти, викладаємо їх у форму поверх рису. Зкроплюємо олією і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів, на 20 хвилин.
- Після закінчення 10 хвилин присипаємо страву тертим сиром і повертаємо назад.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua