Смачна страва на кожен день: рис з кабачками і помідорами

Якщо у вас залишився з учорашнього дня рис, то часу на приготування вам знадобиться буквально мінімум. За рахунок додавання копченої паприки кабачки знаходять приголомшливий аромат, ніби з мангалу. А хмелі-сунелі надають рису грузинські нотки. Поєднання незрівнянне. Рекомендую всім спробувати.

Інгредієнти:

  • 120 гр відвареного рису
  • 1 кабачок
  • 1 помідор
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • половина чайної ложки копченої паприки
  • половина чайної ложки хмелі-сунелі
  • 1 зубчик часнику
  • 30 гр волоського горіха
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • 30 гр твердого сиру

Приготування:

  1. В першу чергу в окремій ємності об’єднуємо відварений рис, подрібнені волоські горіхи, ложку олії, хмелі-сунелі і часник, попередньо продавлений через прес. Солимо до смаку і добре перемішуємо. Після чого перекладаємо все в форму для запікання і рівномірно розрівнюємо.
  2. Тепер вимиваємо і обсушуємо кабачок. Зрізаємо хвостики і нарізаємо кружечками. Потім солимо і залишаємо на деякий час. Після чого рівномірно присипаємо копченою паприкою.
  3. Такою ж формою ріжемо томат. Тепер, чергуючи ці інгредієнти, викладаємо їх у форму поверх рису. Зкроплюємо олією і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів, на 20 хвилин.
  4. Після закінчення 10 хвилин присипаємо страву тертим сиром і повертаємо назад.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: